HDP'den Bekir Bozdağ hakkında gensoru

HDP, darbe girişimi sonrası uygulamalar nedeniyle Adalet Bakanı Bekir Bozdağ hakkında 'yasalar ve anayasayı hiçe saydığı' gerekçesiyle gensoru verdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 15 Temmuz darbe girişimi sonrası yaygın tutuklamalar ve işkence iddiaları Meclis gündemine taşındı. HDP, darbe girişimi sonrası uygulamalar nedeniyle Adalet Bakanı Bekir Bozdağ hakkında 'yasalar ve anayasanın hiçe sayıldığı' ve 'sorumluluklarını yerine getiremediği' gerekçesiyle gensoru önergesi verdi.

Gerçekgündem'de yer alan habere göre, HDP Grup başkanvekilleri İdris Baluken ve Çağlar Demirel imzasıyla TBMM Başkanlığına sunulan gensoru önergesinin gerekçesinde şu ifadeler yer aldı:

“Ülkede mevcut yasaların ve anayasanın hiçe sayılması, hukuksuzluklar, haksızlıklar, adaletin yokluğu, işkence ve kötü muamele başta olmak üzere evrensel hakların ihlal edilmesi kapsamlı tüm bu mevcut tablo göstermektedir ki, Adalet Bakanı halktan aldığı görevi layıkıyla yerine getirememektedir.

Bu vesileyle sorumluluklarını yerine getiremeyen Adalet Bakanı hakkında gensoru açılmasının ve Anayasa ile İçtüzük hükümleri gereğince görevinden alınmasının gerekli olduğunu düşünüyoruz.”