'Cemaat yüzünden Alevi oldum'

Meclis Darbe Komisyonu'na bilgi veren yazar Gazeteci Yavuz Selim Demirağ, Gülen cemaatini eleştirirken “Allah adını anan bu alçaklar yüzünden Alevi oldum" dedi.

Google Haberlere Abone ol

Nergis Demirkaya  [email protected]

ANKARA - TBMM 15 Temmuz Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu, bir süre önce “FETÖ adına MHP’ye sızma” suçlamasıyla gözaltına alınıp serbest bırakılan Yeniçağ gazetesi yazarı Yavuz Selim Demirağ’ı dinledi.

'İmamların Öcü' kitabı bulunan asker kökenli Demirağ, konuşmasına “Karşınızda bir FETÖ şüphelisi oturuyor” sözleriyle başladı. "Benim lisede gördüğüm örgütü devlet nasıl göremedi" diye soran Demirağ, şöyle devam etti:

“Bu örgütün ne kadar tehlikeli olduğunu sakalım çıkmadığı lisede fark ettim. Çünkü o zaman TSK ve Emniyet'i hedef almıştı. Elinde silah olan bir kuruma sızma girişimi ve sonrası hedefini biz hesaplıyoruz da devletin öngörememesi de hazin bir olay olsa gerek.”

Cemaate dönük Kuleli Lisesi’ndeki ilk operasyonun 1982 yılında yapıldığını anlatan Demirağ, “Kuleli Askeri Lisesi’nde tespit edilen 134 kişiden 86’sı atıldı. Gerisi kazanıldı sanıldı. Bugün onlardan 11’i darbeci” dedi.

'50 MÜHENDİS YERİNE 1 SUBAY TERCİH ETTİLER'

Aynı dönem Harp Okulu ve Polis okullarının özel olarak hedef alındığını anlatan Demirağ, “50 bilgisayar mühendisi yerine bir subay tercih ederim” anlayışı içinde çalıştıklarını söyledi.

Zaman gazetesinin nasıl 1 milyon dağıtıldığını soran Demirağ, “Yıllarca bu örgütün gazetesi Meclis çatısında da en prestijli gazeteler arasındaydı. Bana gözaltında bu gazeteye abone olup olmadığımı sordular ama Meclis bu gazete ve dergilere aboneydi. Bilmiyorum zülfü yâre dokunuyor mu?” diye sordu.

Şemdinli, Atabeyler, Ergenekon soruşturmalarını ‘kumpas’ olarak nitelendiren Demirağ, örgütle ilgili ciddi cinsel istismar iddiaları bulunduğunu bunların da dikkatle incelenmesi gerektiğini söyledi.

'ADI CEM DİYE HARP OKULLARINDAN ATILDILAR'

Hava Kuvvetleri'nden 3 bin, Harp Okullarında son 7-8 yılda yine 3 bin kişinin atıldığına dikkat çeken Demirağ, “Adı Cem diye Alevi düşmanlığıyla Cem’leri attılar” dedi.

Genelkurmay Adli Müşaviri Muharrem Köse, kişileri ifadeye çağıran Kurtuluş Kaya gibi isimlerin örgütle ilişkisi olduğunu savunan Demirağ, “Ciğeri kediye teslim ettiler” ifadesini kullandı.

Cemaate sert eleştiriler getiren Demirağ, bu tepkisinin sonucuyla ilgili de aldığı aldığı bir kararı açıkladı. “Allah adını anan bu alçaklar yüzünden Alevi oldum. Sünniliği bu kadar istismar eden bunlar yüzünden meşrebimi değiştirdim" diye konuştu.

'BUZDAĞININ GÖRÜNEN YÜZÜ'

Demirağ, Türk Silahlı Kuvvetleri içinde hâlâ örgüt mensubu olup olmadığı yönündeki soruya, “Tutuklanan, atılan 10 bin kişi var. Bu buzdağının görünen yüzü. Ama ben Byalock’ın çözülmesinden umutluyum” yanıtı verdi.

'OLUK OLUK KAN AKARDI'

Örgütün, Kemalist görünümlü Gülenist bir darbe yapacağını çok öncesinde yazdığını anlatan Demirağ’a, “Darbe başarılı olsa nasıl bir Türkiye olurdu?" sorusu yöneltildi. Demirağ, “Allah bizi korudu. Tanrı Türk’ü korudu. Kısmen bile başarılı olsaydı, en az 1.5-2 ay sokak sokak çatışabilir, oluk oluk kan akabilirdi" yorumunda bulundu.

'DİNBAZ AJANLAR AYAKLANMASI'

Darbe girişimini, 'Dinbaz ajanlar ayaklanması' olarak nitelendiren Demirağ, “Nasıl bir rejim inşa edilirdi?’ sorusuna da “Gülen peygamber olarak ilan edilebilir, Gülenizm diye bir din ortaya çıkabilirdi” yanıtı verdi.

'AKAR DARBENİN İÇİNDE Mİ?'

Komisyon üyeleri Demirağ’ın kitabında, Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar’la ilgili bölüm okunduğunda, Akar’ın bu darbe girişiminin içinde olduğunun anlaşıldığını söyledi. “Hulusi Akar içinde mi, bunu söylemek zor, ama o geceyle ilgili çok karanlık şey var. Belki onların açığa çıkması istenmiyor” dedi.

'SİYASİ SUİKASTLAR OLABİLİR'

Örgütün siyasi cinayet işleyebileceğini ileri süren Demirağ, "Birinci hedefleri cumhurbaşkanımız. Böyle büyük hedefler koyacaklarını düşünüyorum. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın korumalarının fazla olduğunu düşünürdüm ama şimdi daha da arttırılması gerektiğini düşünüyorum" önerisinde bulundu.

KİMLER DİNLENECEK?

Demirağ'ın ardından Darbe Komisyonu Prof. Dr. Nevzat Tarhan'ı dinlemeye başladı.

Komisyon yarın, eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar ve gazeteci Fehmi Koru’yu dinleyecek.