AK Partililer Orgeneral Dündar'a 'FETÖ delili' sordu

Orgeneral Dündar'ın Darbe Komisyonu'na yaptığı açıklamalar, AK Partili milletvekillerini tatmin etmedi.

Google Haberlere Abone ol

Nergis Demirkaya [email protected]

DUVAR - TBMM Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu, 15 Temmuz gecesinin kilit isimlerinden olan Genelkurmay 2'inci Başkanı Orgeneral Ümit Dündar’ı dinledi. Darbe girişiminin olduğu gece vekaleten Genelkurmay Başkanı olarak atanan, sonrasında yapılan YAŞ’ta 2. Başkanlığa getirilen Ümit Dündar’ın 2 saat 40 dakika süren açıklamaları komisyon üyelerini tatmin etmedi.

'EN SOMUT DELİL'

Görüşme için ayrılan süre bittikten sonra bazı AK Parti milletvekilleri Orgeneral Ümit Dündar’ın çevresini sararak sorular  yöneltti. AK Parti’li bir milletvekili, Dündar’a, darbe girişimini Fethullah Gülen’in yaptığıyla ilgili ellerindeki en somut delilin, rehin alınan Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar’ın kanaat önderi olarak nitelendirilen Fethullah Gülen’le görüştürülmek istenmesi olduğunu söyledi. Ancak bunun dışarıda yaptıkları açıklamalarda yeterli bulunmadığını anlatan milletvekili, TSK içindeki soruşturma sürecinde başka bir somut delile ulaşıp ulaşmadıklarını sordu.

Ümit Dündar’ın bu soruya yanıtı, ‘En büyük delil darbe girişiminde bulunanların örgütle ilişkileri olacaktır’ şeklinde oldu.

Orgeneral Dündar: 15 Temmuz'da Erdoğan'la görüşmem olmadıOrgeneral Dündar: 15 Temmuz'da Erdoğan'la görüşmem olmadı

'İLAHİYATÇILAR NEDEN ÇAĞRILDI?'

Bu arada, Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu’na farklı görevlerde 4 ilahiyatçının çağrılması tepkiye neden oldu. CHP Milletvekili Aytun Çıray, davet edilen ilahiyatçılarla FETÖ’nün radikal İslamcı bir yapılanma olduğu gerçeğinin bulandırılmak istendiğini ileri sürdü. Bunun AKP için bir ihtiyaç olabileceğini ama komisyona fayda sağlamayacağını kaydeden Çıray, ‘Komisyonun görevi beyin yıkamak değildir’ dedi.

BUGÜN ÖZKÖK BİLGİ VERECEK

Komisyon bugün de eski Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök, eski İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Üsküdar Üniversitesi Rektörü Nevzat Tarhan, eski CHP İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler, gazeteci-yazar Nevzat Bayhan'ı dinleyecek.