'Musul'daki durum ağırıma gidiyor'

CHP lideri Kılıçdaroğlu, dış politikayı eleştirdi. "Musul operasyonu başladı. Türkiye masanın dışında. Benim komşum, benim ağırıma gidiyor" diye konuştu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR – CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Silivri Eser Diamond Otel’de “Trakya Tarımının Sorunları ve CHP’nin Çözümleri Toplantısı”na katıldı. Toplantıda konuşan Kılıçdaroğlu, “Dış politikada konuşurken gırtlağında 9 boğum olduğunu düşüneceksiniz. İç politikadaki gibi esip gürleyemezsiniz. Yapamazsınız bunu. Daha dikkatli, daha özeli konuşacaksın. Irak Başika’da askerlerimiz var bizim. Olmalı mı? Evet olmalı. Niye gittik oraya? IŞİD terör örgütüyle mücadele etmeye gittik. Etmeli miyiz? Evet etmeliyiz. Ama bir kişinin kalkıp Dubai televizyonuna yaptığı bir açıklama her şeyi berbat etti, her şeyi. Mezhep endeksli bir dış politikanın çağrısını yaptı. Ne oldu? Irak Başbakanı dedi ki; ‘Başika’dan bizim topaklarımızı terk edin’. Ağır bir şey. Bütün ülkelerin askerleri var orada. Bizim de var. Çağrı yaptık Irak hükümetine, gayet açık bir çağrı yaptık. ‘Biz orada Irak halkının güvenliği ve IŞİD terör örgütünden Irak’ı kurtarmak için oradayız. Irak’ın toprak bütünlüğüne saygılıyız. Ama birileri böyle konuşuyor” dedi.

‘BU DIŞ POLİTİKA FELAKETE SÜRÜKLER’

Kılıçdaroğlu, “Musul operasyonu başladı. Türkiye masanın dışında. Niye masanın dışında. Benim komşum, benim ağırıma gidiyor. Ben kendi ülkemin çıkarlarını savunmak durumundayım. Ama bu dış politika Türkiye’yi felakete sürükler. Yanlış bir politika izliyoruz” diye konuştu.

‘BİZ DÜZELTMEYE, ONLAR BOZMAYA ÇALIŞIYOR’

Kılıçdaroğlu, “Mısır Ro-Ro seferlerini iptal etti. TIR’larımız Mısır’a giremiyor. Kim zarar gördü? Beyefendi yine koltuğunda oturuyor. Yine esip gürlüyor. Gidin TIR şoförlerine, ihracatçılara sorun bu işin sorumlusu kim? CHP olarak bir, Mısır’a eski 2 büyükelçimizi gönderdik, 2 milletvekilimizi. Türk halkı ve Mısır halkının kardeş olduğunu, ortak tarihimiz olduğunu, ilişkilerin düzelmesi gerektiğini ifade ettik. Biz düzeltmeye onlar bozmaya çalışıyor. Bu yapı en tehlikeli yapıdır, bu anlayış en tehlikeli anlayıştır. Dünyanın her tarafından kapının önüne bırakılan bir Türkiye var şu anda” dedi. (İSTANBUL/DHA)