'Ceza beklerken kadro geldi'

CHP Burdur Milletvekili Mehmet Göker, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Bayram'ın asaleten göreve atanmasına tepki gösterdi. Göker, "Biz görevden alınacağını ya da yer değiştirme cezası verileceğini düşünürken asalet kadrosu geldi. Bunu mantıki yollardan izah edebilmek mümkün değil" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR – Burdur İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Bayram, Facebook’taki kişisel hesabından 2 Haziran 2014 tarihinde başı örtülü bir kadın resmi üzerinde ‘Bir kadın evinden süslenip çıkıp evine dönene kadar kaç erkeğin şehvetini tahrik etmişse o kadar erkekle zina yapmış gibidir (Hadis-i Şerif, Tirmizi/111)’ yazılı paylaşımda bulunmuştu. CHP Milletvekili Mehmet Göker tarafından 21 Eylül’de gündeme getirilen paylaşımdaki sözlerin Hadis-i Şerif olmadığına dair Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan açıklama yapılırken, CHP’nin görevden alınması için imza kampanyası başlattığı Bayram, bir süredir vekaleten yürüttüğü göreve 14 Ekim’de asaleten atandı. Atama kararı, Resmi Gazete’nin dünkü sayısında yayımlandı.

‘İZAH ETMEK MÜMKÜN DEĞİL’

Atamaya ilişkin açıklama yapan CHP’li Mehmet Göker, “Bakan beyle yaptığımız birebir görüşmede kendisi hakkında soruşturma açılacağını ifade etmişti. Biz görevden alınacağını ya da yer değiştirme cezası verileceğini düşünürken, KHK ile asalet kadrosu geldi. Bunu mantıki yollardan izah edebilmek mümkün değil” dedi.

‘MÜCADELEYE DEVAM EDECEĞİZ’

Beklediklerinin tersine bir gelişme yaşandığını kaydeden Göker, şöyle dedi: “Mücadeleye devam edeceğiz. Bu dosyayı kapanmış olarak görmüyoruz. Burdur küçük bir şehir. Burada insanların amir olması hiçbir şeyi değiştirmez. Burada insanların toplumsal ilişkiler içerisinde yaşayabileceği alanlar kısıtlı. Dolayısıyla mahalledeki komşunun, arkadaşının, meslektaşının, yanında çalışanın kızlarına, eşlerine hangi yüzle bakacak. Kendine bir sıfat edinmiş olabilir ama bu sıfatı toplum içerisinde kullanmasına izin vermeyeceğiz. Çünkü bu sıfatı hak etmeyen, insanları giyim kuşamından dolayı bölmeye çalışan bir milli eğitim müdürüdür. Bizim gibi düşünenlerle birlikte mücadelemize devam edeceğiz.”

SUÇ DUYURUSU HAZIRLIĞI

Mehmet Göker, hukukçularla yapacakları görüşmeler sonrası bir yol haritası belirleyeceklerini ve paylaşımlarının siyasi içerik taşıması iddiasıyla 657 sayılı Devlet Memurları Yasası’na aykırı hareket ettiğinden Mahmut Bayram hakkında suç duyurusunda bulunabileceklerini belirtti. (BURDUR/DHA)

Müdürün 'şehvet' paylaşımına işlem yok!Müdürün 'şehvet' paylaşımına işlem yok!

Milli Eğitim Bakanı'na çağrı: Görevden alınMilli Eğitim Bakanı'na çağrı: Görevden alın

Kadınlara hakaret etti, İl Milli Eğitim Müdürü olduKadınlara hakaret etti, İl Milli Eğitim Müdürü oldu