Süleyman Soylu HDP'lilere 'zavallılar' dedi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ankara'da katıldığı bir etkinlikte konuştu. Soylu, kayyım kararını eleştiren HDP'lilere "zavallılar" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Altındağ Belediyesi'nin düzenlediği etkinlikte konuşma yaptı. Hurşit Külter olayı üzerinden HDP'lileri eleştiren Soylu, kayyım atamalarını eleştirenlere "zavallılar" şeklinde hitap etti.

Soylu, Hurşit Külter'in bulunması için Meclis'te açıklama yapanların, güvenlik güçlerini engellemek istediklerini savundu. Külter üzerinden güvelik güçlerine iftira atıldığını belirten Soylu, Külter'in Kerkük'te ortaya çıktığını hatırlattı. Külter'in yaptığı basın toplantısı ile Türkiye'nin demokratik yükselişine engel olunmak istendiğinin ispatlandığını ifade etti.

Belediyelere kayyım atanması ile eleştirilere de değinen Soylu,"Neymiş, belediyelere kayyum atanmış ve demokrasiden belediyeler uzaklaştırılıyormuş. Buna Avrupa Parlamentosu'nda, bunu Türkiye'de TBMM çatısı altında anlatmaya çalışanlar, zavallılar sizlere sesleniyorum, siz bu milleti ne zannediyorsunuz" şeklinde konuştu. ,

Soylu, belediye eş başkanlarının PKK'nin talimatı ile hareket ettiğini öne sürdü. (Kaynak: Birgün)