Bozdağ: CHP dava açarak anayasayı çiğnedi

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Anayasa Mahkemesi (AYM)'nin, CHP'nin bazı Kanun Hükmünde Karaname'lerin iptali için yaptığı başvuruyu görevsizlik gerekçesiyle reddetmesi hakkında, "AYM'nin verdiği karar, doğru bir karardır. Dava açma yasağı olan bir konuda Anayasa çok açık hüküm ifade etmesine rağmen dava açarak, bilerek Anayasa'yı CHP çiğnemiştir" açıklamasında bulundu.

Adalet Bakanı Bozdağ, AYM'nin, CHP'nin bazı Kanun Hükmünde Karaname’lerin iptali için yaptığı başvuruyu görevsizlik gerekçesiyle reddetmesi ve CHP Grup Başkanvekili Levent Gök'ün bu kararı 'skandal' olarak nitelendirmesini değerlendirdi. Ankara'da basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bozdağ, yanlış yapanın Anayasa Mahkemesi değil, CHP olduğunu savunarak, "AYM'nin verdiği karar, doğru bir karardır. Anayasa Mahkemesi'nin burada takdir hakkı yok; çünkü dava yasağı var. Burada skandal olan CHP'nin Grup Sözcüsü'nün yaptığı açıklamadır; çünkü yanlışı yapan Anayasa Mahkemesi değil, bizzat CHP'dir. Dava açma yasağı olan bir konuda anayasa çok açık hüküm ifade etmesine rağmen dava açarak, bilerek anayasayı CHP çiğnemiştir. Yaptığı büyük bir yanlışlıktır. Bir ana muhalefet partisi bile bile Anayasa'ya aykırı bir yolu kullanmayı tercih etmemelidir" diye konuştu.

'AYM'NİN ÖNCEKİ KARARI DA YANLIŞ'

CHP Grup Başkanvekili Gök'ün, AYM'nin 1990 yılında aynı konuda benzer bir OHAL dönemine ilişkin kararnameler için verdiği kararı hatırlatmasına da değinen Bakan Bozdağ, "90'lı yıllarda Anayasa Mahkemesi'nin verdiği karar yanlış bir karardır. Anayasaya aykırı bir karardır. Yetkisiz olduğu bir konuda dönemin Anayasa Mahkemesi, kendini yetkili görerek, anayasanın 148. maddesini çiğneyerek bir karar vermiştir. Yanlış bir kararla, doğru bir kararı kıyaslamak fevkalade büyük bir haksızlıktır. Anayasa Mahkemesi'nin kararı hayırlı olsun diyorum" ifadelerini kullandı.

(ANKARA-DHA)