Başbakan: Başkanlık için harekete geçiyoruz

Başbakan Binali Yıldırım, AK Parti'nin Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda başkanlık için harekete geçeceklerini açıkladı. Yıldırım, Bahçeli'nin çağrısını kabul ettiklerini söyleyerek AK Parti'nin anayasa değişikliği için teklifini Meclis'e getireceğini açıkladı. Yıldırım, "İster 330'la geçsin ister 367 ile sonucu millete götüreceğiz" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR -  Başbakan Binali Yıldırım, AK Parti il başkanlarına icraatlarını ve bakanlık döneminde yaptıklarını anlattıktan sonra sözü başbakanlığa getirerek "Kendimi denetimli serbestlik içinde görüyorum" dedi. Yıldırım başkanlık için de harekete geçeceklerini söyleyerek, Bahçeli'nin yeni anayasa için değişiklik önerisine teşekkür etti.

Başbakan Binali Yıldırım, AK Parti'nin Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısında yaptığı konuşmada, "FETÖ ile mücadelede bir yanlış varsa düzelteceğiz" dedi.

Yıldırım konuşmasında şunları söyledi, "MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin çağrısını kabul ediyoruz. Anayasa değişikliği önerisini Meclis'e getireceğiz. İster 330'la geçsin ister 367 ile çıkan sonucu millete götüreceğiz. Her türlü millete soracağız. 15 yıldır yeni anayasa yeni anayasa. Sakız gibi çiğneniyor. Yeter, artık milleti bununla meşgul etmeyelim. Sayın Bahçeli’nin çağrısını aynen kabul ediyoruz ve diyoruz ki kısa sürede Meclis’e yeni anayasa teklifimizi getireceğiz. Mevcut parlamenter sistemin zaman zaman istikrarı sağlıyor olmasına rağmen, büyük bir zaman diliminde de zayıf iktidarlar nedeniyle Türkiye’nin dertlerine çözüm üretemediği de bir gerçektir."

'ARAMIZA KİMSE GİREMEZ'

Başbakan Cumhurbaşkanı Erdoğan ile aralarında uyumlu bir çalışma olduğunu da ifade ederek şunları söyledi, "Cumhurbaşkanımızla aramıza hiç kimse giremez. Cumhurbaşkanımız partimizin kurucusudur. Halkın büyük bir oranla seçtiği cumhurun başıdır. Türkiye sevdalısıdır, tabii ki cumhurbaşkanımız en uyumlu şekilde çalışacağız. Bizi uyumsuz gibi göstermeye çalışanların her zaman hayal kırıklığına uğramaları kaçınılmaz olacaktır. Türkiye artık karanlık tuzaklar kurularak teslim alınacak bir ülke değildir. Türkiye artık bölebilecekleri bir ülke hiç değildir. AK Parti Türkiye’dir, Türkiye AK Parti’dir. Bugüne kadar başarılarımızın altına hep birlikte imza attık. Uzun ancak kutlu yolculuğumuzda hepimizin, hepinizin yolu da bahtı da açık olsun."