Yıldırım: CHP FETÖ'ye destek verdi

Başbakan Binali Yıldırım, 17-25 Aralık'tan sonra CHP'nin 'FETÖ'yü savunduğunu öne sürdü. Memuriyetten çıkarmalar konusundaki eleştirileri nedeniyle CHP lideri Kılıçdaroğlu'na yüklenen Yıldırım "Pişkin pişkin mağdur edebiyatı yapacağına Yenikapı ruhuna sahip çık" ifadesini kullandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Başbakan Binali Yıldırım, AK Parti grup toplantısında yaptığı konuşmada CHP'yi hedef aldı. OHAL kapsamında açığa alınan memurlar nedeniyle hükümete eleştiriler yöneltildiğini belirten Yıldırım, "Biz en başından söyledik bazı ufak tefek hatalar olabilir diye. Yapılan itirazları en hızlı şekilde değerlendirip bunların da önüne geçeceğiz" dedi. Onbinlerce memurun açığa alınması ya da görevden ihraç edilmesi nedeniyle CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yaptığı eleştirilere tepki gösteren Yıldırım "CHP, 17-25 Aralık'tan sonra FETÖ'ye destek verdi. Mağduriyet edebiyatı yaparak kimse FETÖ'nün değirmenine su taşımasın. Pişkin pişkin mağdur edebiyatı yapacağına Yenikapı ruhuna sahip çık" ifadesini kullandı.

"Bugünlerde ana muhalefet partisinin özellikle dikkatli olması gerekiyor" diyen Yıldırım, konuşmasına şöyle devam etti "Ülkemizin 15 Temmuz'da atlattığı badireyi es geçmeye başladılar. Sabah akşam, mağduriyet üzerinden kafa karıştırmaya devam ediyorlar. Cumhuriyet Halk Partisi 17-25 Aralık sonrası FETÖ'ye destek vererek zaten büyük bir yanlış yapmıştır. İzmir'de o ablalar CHP için nasıl kampanya yaptılar buna şahidim. FETÖ konusunda ana muhalefet partisinin faturası çok şişkin."

'KÖPRÜ VE TÜNEL YAPTIK'

Konuşmasında ekonomik alanda yaptıkları yatırımlara da değinen Başbakan Yıldırım, "Hedefimiz Türkiye'yi bölgede gelişmiş örnek bir ülke haline getirmek. Hazırladığımız orta vadeli programla çıtayı daha da yükseğe taşıyacağız. İnsanlar daha Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nü konuşurken Avrasya Tüneli'ni tamamladık. Avrasya Tüneli dünyada denizin altından geçen en derin tünel. İkincisi, o da Türkiye'de, Marmaray... Büyük projeler Türkiye'de sıradan hale geldi. Bir yanda alçak terör örgütleriyle amansız mücadelemizi sürdürürken, bir yandan da dünyaya parmak ısırtacak projeleri milletimizin geleceği için yapıyoruz" diye konuştu.

'PKK AK PARTİ'YE YÖNELDİ'

PKK'nın son dönemde AK Parti teşkilatlarına yöneldiğini söyleyen Yıldırım, "Evelsi gün Van Özal İlçe Başkan Yardımcımız evinde hanımı ve çocuklarının gözleri önünde hunharca katledildi, şehit edildi. Dün gece Diyarbakır Dicle İlçe Başkanımız kendi işyerinde alçakça öldürüldü. Hainler şunu bilmeli; AK Parti sizin yaptıklarınıza pabuç bırakacak değildir. Türkiye'yi bütün terör örgütlerinden temizlemek için hükümetimiz tüm kararlılığıyla olayların üzerine gidecek" dedi ve ekledi: "Bizin tehditleriniz bu millete sökmez. Bu millet tarihinde esaret görmedi, size mi pabuç bırakacak. Türkiye bölgede etrafında yaşanan istikrarsızlıklara karşı istikrar adası olmaya devam ediyor. Vatandaşlarımız yurdun her köşesinde güvenlik endişesi yaşamayacağı günlere kadar bu operasyonlar devam edecek. Bugüne kadar canlı bomba eylemi yapmaya çalışan 269 eylemciyi etkisiz hale getirdik."

'FIRAT'IN DOĞUSU İÇİN DE GEREĞİNİ YAPARIZ'

Fırat Kalkanı harekatına da değinen Yıldırım, "Fırat'ın batısı diyoruz ama, terör eylemleri Fırat'ın doğusu için de devam ederse orası için de gereğini yaparız. 911 kilometre Suriye ile hududumuz var. Bu hududun her karşısını güvenli hale getirmek bizim boynumuzun borcudur" ifadelerini kullandı.

'AK PARTİ İÇİNDE TERÖRİST BARINDIRMAZ'

AK Parti içinde 'FETÖ' soruşturması yapılmadığı eleştirilerini de yanıtlayan Yıldırım, "Kendilerini hesaba çekemeyenler AK Parti'yi sorgulayarak sözde bulanık suda balık avlamaya çalışıyorlar. Partimin tüm yöneticilerine, vatandaşlarımıza gönül diliyle sesleniyorum; AK Parti içinde hiçbir hain ve terörist barındırmaz. FETÖ ile AK Parti mücadele ediyorken onların avukatlığını yapıyorlardı. Biz AK Parti içinde aynı mücadeleyi verdik, veriyoruz. Kimse FETÖ'nün değirmenine su taşıyan duruma düşmesin. Önceliğimiz her zaman suçlulardan bunun hesabını sormaktır. Bu ihanet odaklarını söküp atmaktır" açıklamasında bulundu.

(HABER MERKEZİ)