Yıldırım: Ne yaparsanız yapın Musul halkına dokunmayın

Başbakan, AK Parti İstanbul İl Başkanlığı'nda düzenlenen 'istişare toplantısının' ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Yıldırım işgalden önceki Musul halkına dokunulmamasını istedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- Başbakan Binali Yıldırım, Başika bölgesi yakınında bulunan Gedu Üssü'ne IŞİD tarafından düzenlenen saldırıyla ilgili, "Gerekli karşılık veriliyor. Yeni bir şey değil" dedi. ABD'nin, 'Musul'un IŞİD'den temizlenmesine yönelik' yeni bir planı olduğunu belirten Yıldırım, planla ilgili çalışmaların devam ettiğini söyledi.

Yıldırım'ın sözleri şöyle:

"Başika'daki askeri unsurlarımıza karşı zaman zaman DEAŞ saldırıları oluyor, gerekli karşılık veriliyor. Dolayısıyla bu, yeni bir şey değil. Orada peki bizim askeri unsurlarımız ne iş yapıyor? Yaptıkları şey çok açık; DEAŞ'e karşı mücadele eden yerel Irak halkının eğitimini yapıyor ve DEAŞ ile ilgili de doğrudan saldırılara karşılık vermek suretiyle böyle bir hizmet görüyor,"

'İŞGALDEN ÖNCEKİ MUSUL HALKINA DOKUNMAYIN'

ABD'nin,  Bağdat hükümeti öncülüğünde yeni bir planı olduğunu ifade eden Yıldırım "Bu planla ilgili çalışmalar devam ediyor. Bu kapsamda, biz diyoruz ki 'Bu çalışmaları yapabilirsiniz, biz bu çalışmaları destekliyoruz ancak ne yaparsanız yapın işgalden önceki Musul halkına dokunmayın. Musul, Musullularındır. Dışarıdan getirilen başka sivillerle şehrin demografik yapısı bozulmasın, yeni bir iç savaşın, yeni bir anlaşmazlığın kapısı açılmasın.' Dediğimiz budur. Bu hususu da büyük bir dikkatle izliyoruz, takip ediyoruz." dedi.