Meclis üç günde 13 saat çalıştı

TBMM'nin dünkü oturumda karar yeter sayısı olan 139 milletvekili bulanamayınca Genel Kurul erken kapandı. İhtisas komisyonlarının da büyük bölümü toplanmadı.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - TBMM Genel Kurulu’nun dünkü oturumu, 317 AK Parti'li milletvekilinden, 139'nun salonunda bulunmaması nedeniyle erkenden kapandı. Son üç günde, 13 saat 49 dakika çalışan Genel Kurul, tüm haftayı yasa çıkarmadan ve görüşmelere başlamadan bitirdi. Hükümetin söz verdiği ilk OHAL kararnamesi görüşmeleri de gerçekleşmedi. Üç günlük mesaide üç adet uluslararası anlaşma kabul edildi.

KOMİSYONLAR TOPLANMADI

Yasama faaliyetlerinin önemli bir göstergesi olan ihtisas komisyonlarının büyük bölümü de toplanmadı. 15 Temmuz darbesini araştırmak için kurulan komisyonun ilk toplantısında, Başkan ve Divan üyeler belirlendi. CHP ve HDP, Başkanlık Divanına AK Parti'lilerin oturması ve Başkana karşı tepkilerini sürdürüyor.

TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu, CHP’nin olağanüstü çağrısı üzerine toplandı. Bu sürede tek çalışan komisyon, AK Parti Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu’nun başkanlığını yaptığı, Diyarbakır 5 No’lu Cezaevi'ndeki 12 Eylül işkencelerini araştırma komisyonu oldu. (DUVAR)