CHP'li Ali Haydar Hakverdi öğretmen mülakatlarına tepki gösterdi

TBMM'de konuşma yapan CHP milletvekili Ali Haydar Hakverdi, öğretmen adaylarına mülakatlarda yöneltilen soruları eleştirdi. Hakverdi, soruları soranlar için "Sizin ahlakınız var mı, sizin Allah'ınız var mı?" dedi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - CHP Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi, sözleşmeli öğretmen ataması için yapılan mülakatlarda sorulan "millet cumaya gitti, sen ne yaparsın?" Sayın Öcalan iadesi hakkında ne düşünüyorsunuz” gibi sorulara tepki gösterdi.

Meclis Genel Kurul’unda gündem dışı görüşmelerde söz alan Hakverdi, “Şimdi, bu sorularla öğretmen belirleyenlere ben de bir iki soru sormak istiyorum: Sizin ahlakınız var mı, sizin Allah'ınız var mı” deyince grubundan alkış aldı.

Hakverdi, konuşmasında şu sözlere yer verdi:

"'Gezi olayları hakkında ne düşünüyorsunuz?', 'Gezi olaylarına katıldınız mı?', 'Reis denilince sizin aklınıza kim geliyor?', 'Doğuya atandın -oranın farklı bir kültürü var- millet cumaya gitti, sen ne yaparsın?', 'Yılbaşında kutlama yaptın mı?', 'Tarık Akan hakkında ne düşünüyorsun?', 'Hangi gazetenin köşe yazılarını takip ediyorsunuz?', 'Oruç tutuyor musun?', 'Sayın Öcalan ifadesi hakkında ne düşünüyorsunuz?'.

Şimdi, bu sorularla öğretmen belirleyenlere ben de bir iki soru sormak istiyorum: Sizin ahlakınız var mı, sizin Allah'ınız var mı?" (DUVAR)