Meclis'te alkolsüz resepsiyon

Meclis'in tören salonunda gerçekleşen yeni yasama yılının açılış resepsiyonunda alkollü içki servisi yapılmadı.

Google Haberlere Abone ol

Hülya Özmen Karabağlı [email protected]

ANKARA- TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın yeni yasama yılının açılışı için verdiği resepsiyona AK Partili bakanlar ve milletvekillerinden büyük katılım oldu. Resepsiyona Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve HDP milletvekilleri ise katılmadı.

Uzun bir aradan sonra verilen Meclis'te verilen resepsiyonda alkollü içki servisi yapılmadı.

Başbakan Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Genelkurmay Başkanı Org. Hulusi Akar, Meclis Tören Salonu'nda gerçekleştirilen resepsiyona ilk gelen isimlerdendi.

İsmail Kahraman konuklarını kapıda yalnız karşıladı ve herkesle tek tek tokalaştı.

resepsiyon3

AKAR: RAKKA OPERASYONUNDA YPG OLMAYACAK

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar resepsiyonda gazetecilere yaptığı açıklamada, "Rakka operasyonu PYD/YPG ile olmayacak. Onlarla iş birliği yapılırsa biz olmayacağız" dedi. Akar, ikinci bir  darbe girişimi olabileceği iddialarına ilişkin ise "Bu tür duyumlar bitmez. Organize bir şey olacağını düşünmüyoruz. Ciddiye alıyoruz. Ben şahsen ihtimal vermiyorum. Böyle bir potansiyel yok" dedi. 'Kürt aşiretler' iddiasıyla ilgili de Akar, "Bölge halkı ile ilişkilerimiz iyi. Bizim sıkıntımız Kürt vatandaşlarla değil, teröristlerle" ifadelerini kullandı.

Başbakan Binali Yıldırım ise "Lozan üzerinden siyaset Kılıçdaroğlu'na kazandırmaz" yorumunda bulundu.  Yıldırım da yeni bir darbe iddiaları için "Böyle bir çılgınlık yaparlarsa bedelini ağır öderler" uyarısında bulundu.

LOZAN POLEMİĞİ

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, muhtarlara hitaben yaptığı konuşmada,  "Tarihte bize ne yaptılar. 1920'de bize Sevr'i gösterdiler, 1923'te Lozan'a bizi razı ettiler. Birileri de Lozan'ı zafer diye yutturmaya çalıştı. Her şey ortada" demişti.

Erdoğan'ın Lozan açıklamasına tepki gösteren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise şu yanıtı vermişti: "Lozan niye gündeme geldi? Bu kadar işsizlik, yolsuzluk varken insanlar can derdindeyken Türkiye'nin 81 ilinde mağdurlar bir çıkış yolu ararken Lozan niye gündeme gelir? Lozan Türkiye'nin tapu senedi. Biz Lozan'ı savunuyoruz, onlar Sevr'i savunuyorlar. Sen Sevr'i mi savunuyorsun? Biz Ankara'yı savunuyoruz onlar İstanbul'u savunuyorlar. Biz Cumhuriyet'i savunuyoruz onlar hilafeti savunuyorlar. O koltuğa Cumhuriyet sayesinde oturduğunu unutmayacaksın..."