MHP’de başkanvekilliği için kıran kırana mücadele 

Oktay Vural muhaliflerin 19 Haziran kurultayından sonra grup başkanvekilliği görevinden istifa etmişti. O koltuk hâlâ boş. Meclis kulislerinde yedi isim konuşuluyor.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - 15 Temmuz darbe girişiminden sonra siyasi atmosferin değişmesiyle muhaliflerin kongre kıskacından kurtulan MHP Genel Başkan Devlet Bahçeli grup başkanvekilliği koltuğu için isim arayışında.

Muhaliflerin 19 Haziran kurultayından sonra İzmir Milletvekili Oktay Vural’ın istifasıyla boşalan grup başkanvekilliği koltuğu için kıyasıya mücadele yaşanıyor. Kulislerde uzun süredir geri dönüş işareti veren Oktay Vural’ın bir süredir lobi faaliyeti yürüttüğü belirtilirken Genel Başkan Bahçeli’nin Vural'a ikinci bir şans vermeyeceği konuşuluyor. Ancak deneyimli siyasetçiye Meclis’e olan hakimiyeti ve iç tüzük bilgisi yüzünden şans tanıyanlar da var.

Kulislerde, MHP’nin grup başkanvekilliği için yedi milletvekilinin adı geçiyor: Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Günal, Muğla Milletvekili Mehmet Erdoğan, Osmaniye Milletvekili Ruhi Ersoy, İstanbul Milletvekili İsmail Faruk Aksu ve Erzurum Milletvekili Kamil Aydın. Bu isimler arasında Ümit Özdağ’dan boşalan Genel Başkan Yardımcılığı görevine getirilen Mehmet Günal ile Erzurum Milletvekili Kamil Aydın’ın adı öne çıkıyor.

MHP’deki muhaliflerin olağanüstü kongre mücadelesi sırasında önce TBMM İdare Amirliği, ardından MHP Grup Başkanvekilliği koltukları boşalmıştı.

MUHALİFLER DAĞILIYOR

Bahçeli’nin karşısındaki en güçlü aday olarak gösterilen Meral Akşener’in partiden ihracı  muhalif kanattaki denklemleri bozmuş durumda. Muhaliflerdeki birlik görüntüsünden uzaklaşıldığı fark ediliyor. Genel başkan adaylarıyla hareket eden milletvekillerinin geri çekildikleri gözleniyor.