Kılıçdaroğlu: Sevr'i mi savunuyorsunuz?

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın "Lozan'ı zafer diye yutturmaya çalıştılar" sözlerine CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'ndan tepki geldi. Kılıçdaroğlu "Tarihine ihanet etmeye kimsenin hakkı yoktur. Cumhurbaşkanıysan otur adam gibi cumhurbaşkanlığını yap" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Lozan anlaşması hakkındaki açıklamalarını eleştirdi. "Lozan neden gündeme gelir bu kadar işsizlik, yoksulluk varken, insanlar can derdindeyken?" diye soran Kılıçdaroğlu, Erdoğan'a şöyle seslendi:

"Çıkıp şu soruya cevap versin: Sen Sevr’i mi savunuyorsun? Biz cumhuriyeti onlar hilafeti, biz vatandaşı onlar kul olmayı savunuyorlar. Ne demektir. O koltuğa cumhuriyetin ve Lozan’ın sayesinde oturduğunu unutmayacaksın arkadaş.

YENİKAPI RUHU BUYSA BİZ BU RUHA KARŞIYIZ

Kim oluyorsun sen. Nasıl böyle konuşabilirsin. Tarihine ihanet etmeye kimsenin hakkı yoktur. Cumhurbaşkanıysan otur adam gibi cumhurbaşkanlığını yap. Tarih bilmiyorsan çağır tarihçileri öğren...Öyle bir konuşma olamaz. Cumhurbaşkanlığı koltuğunda oturan ülkesine ihanet edemez, ülkesini satamaz böyle bir şey mi olur.. Dün diyeceksin ki 'Lozan ülkemizin tapu senetidir' bugün diyeceksin ki 'Lozan ihanettir'. Ne demek ya bu. Nasıl bir cumhurbaşkanı, nasıl bir anlayış? Şimdi diyecekler, Yenikapı ruhundan vazgeçti Kılıçdaroğlu. Eğer sizin anladığınız Yenikapı ruhu buysa biz bu ruha karşıyız. Biz ülkemizi seviyoruz, tarihimizi seviyoruz tarihimizle gurur duyuyoruz. Kendi tarihimize ihanet etmedik etmeyeceğiz."

(HABER MERKEZİ)