Bahçeli'den hükümete 'mağdur' uyarısı

OHAL kapsamındaki uygulamalara CHP'nin ardından bir uyarı da MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'den geldi. "FETÖ'nün 15 Temmuz'dan sonraki bir amacı da mağdur kitlesini büyüterek soruşturmaların sekteye uğratılmasıdır" diyen Bahçeli, OHAL'in uzatılmasına ise destek vereceklerini söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 15 Temmuz darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturmalarda bugüne kadar 32 bin kişi tutuklanırken, 70 binin üzerinde memur da ihraç edildi. Yaklaşık 14 bin memur da açığa alınırken, hükümet önümüzdeki günlerde 40 binin üzerinde daha memurun açığa alınacağını duyurmuştu. Bu tablo, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin de tepkisini çekti. Bahçeli, partisinin 'Doğu ve Güney Doğu Anadolu'yu kalkandırma programı'nı tanıtırken yaptığı açıklamada, 15 Temmuz darbe girişimine yönelik soruşturmalara ilişkin "FETÖ'nün 15 Temmuz'dan sonraki bir amacı da mağdur kitlesini büyüterek soruşturmaların sekteye uğratılmasıdır. Asıl isimlerin deşifre edilmesi halinde diğer ayakların çorap söküğü gibi geleceğini bilmek lazım" uyarısında bulundu.

Bahçeli açıklamasında özetle şunları söyledi:

YENİ DARBE GİRİŞİMİ İDDİASI: Yeni bir darbeye yeltenen aklından geçiren kim ya da kimler varsa önce bizim bedenimizi çiğnemek mecburiyetinde kalacaklardır. Darbecilerin geleceği varsa Allah'ın izni ile görecekleri de vardır. Kulun hesabı varsa, Allah'ın da bir hesabı vardır. Hepsinden her şeyden kudretlidir. Türk milleti dağılmanın eşiğindeyken yeni bir destan yazıp birliğini korumuştur. Gerekirse aynısını daha şiddetle tekrarlayacaktır

MOODY'S'İN TÜRKİYE KARARI: Uluslararası derecelendirme kuruluşlarının vakit kaybetmeden not kırarak Türkiye'nin yatırım yapılabilir ülke olmadığına dair yaygara koparmaları, finans oligarşisinin son iki asırda olduğu gibi yine iş başında olduğunun kanıtıdır. Silahla başaramayanlar faiz, kur, finansal varlıklar üstünden yeni bir alan açma peşindedir.

OHAL: 5 Temmuz gecesini hatırlayan, yaşayan her kim varsa onların huzur, güven ve barışa kavuşması için olağanüstü hal ile olağanüstü tedbirlerin alınması ülkemiz için yararlıdır ve 3 ay daha uzatılması faydalı olacaktır diye düşünüyoruz.