'Kılıçdaroğlu'na o bilgiyi veren zavallıdır'

"Kılıçdaroğlu bunu söylüyorsa, bu bilgiyi kendisine geleni araştırsın. Kılıçdaroğlu'na bu bilgiyi getiren FETÖ elemanıdır."

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Gülen cemaatinin 'Hava Kuvvetleri imamı' olduğu ve darbe girişiminde kritik bir rol üstlendiği iddia edilen Adil Öksüz'le ilgili açıklamalarda bulundu. Öksüz'ün MİT elemanı olduğu yolundaki iddiaları yalanlayan Bozdağ, ABD'nin Fethullah Gülen'in tutuklanması talebi hakkındaki yanıtını da birkaç gün içinde vereceğini açıkladı.

'O KİŞİ FETÖ ELEMANIDIR'

NTV'ye konuşan Bozdağ, Öksüz'ün MİT elemanı olduğu yolundaki iddiaları yalanladı; konuyu ilk kez gündeme getiren CHP Genel Başkanı Kemal kılıçdaroğlu'na da yanıt verdi. Bozdağ, şöyle dedi:

"Adil Öksüz'ün MİT ile irtibatı olduğunu söyleyen kimse, FETÖ tarafından kullanıldığını bilmeyen bir zavalldır, ya da bilmeyerek kendini kullandırıyor. Kılıçdaroğlu bunu söylüyorsa, bu bilgiyi kendisine geleni araştırsın. Kılıçdaroğlu'na bu bilgiyi getiren FETÖ elemanıdır."

'TUTUKLAMA YANITI 1-2 GÜN İÇİNDE'

Bozdağ, Fethullah Gülen'in iadesi hakkında da yeni bilgiler verdi. Adalet Bakanı, Türkiye'nin Gülen'in tutuklanması talebine ilişkin olarak, "Fethullah Gülen'in geçici tutuklanma talebimizle ilgili 1-2 gün içerisinde kararlarını bildirecekler" dedi. Bozdağ, "Bu hafta ABD Adalet Bakanlığı ile yeni bir görüşme ayarlamaya çalışacağız" diye konuştu. Bozdağ, "Aramızdaki iade sözleşmesinin 9. maddesine göre ABD Fethullah Gülen'i tutuklamak zorunda" dedi.

32 BİN KİŞİ TUTUKLANDI

Bozdağ, FETÖ soruşturmaları kapsamında şimdiye kadar 32 bin kişinin tutuklandığını da açıkladı. Toplam 70 bin kişi için işlem yapıldığını belirten Bozdağ, FETÖ yargılamaları için Ankara'nın Sincan ilçesinde yeni bir duruşma salonu inşa edildiğini söyledi. (HABER MERKEZİ)