AK Partili Miroğlu: Kürt aşiretleri İngilizlerle ayaklanmayacak

Miroğlu 'ikinci darbe girişimi' söylentilerini ele aldı. Mardin Milletvekili Kürtlerin İngilizlerin desteğiyle ayaklanacağı iddialarını yalanladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- AK Parti Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu, Kürt aşiretlerinin banka borçlarının İngiliz istihbarat görevlileri tarafından kapatıldığı ve Kürtlerin ikinci bir darbe girişimine destek vereceği iddialarını eleştirerek "HDP'ye oy veren aşiretler dâhil Kürt aşiretlerinin istediği barış ve demokrasi, Türkiye Cumhuriyeti yurttaşlığının devam etmesidir" dedi.

Miroğlu TBMM'de düzenlediği basın toplantısında şöyle konuştu:

"Kürt aşiretlerinin banka borçlarını Türkiye'de İngilizler kapatıyor dediğiniz zaman milyonlarca mensubu olan bir toplumsal yapıyı suçlamış olursunuz. İngilizler hangi aşiretin borcunu ödemiştir? Daha dün mensupları suikaste uğrayıp hayatını kaybeden binlerce korucusu olan Jırkiler'in mi? Ramanlıların, Mıhallemilerin, Omeryanlılar'ın mı? Yoksa CHP Genel Başkanı Kemal KIlıçdaroğlu'nun aşireti Kureyşanlılar'ın mı? Bu iddiayı ortaya atan beyefendinin elindeki bilgi ve belgeleri açıklamasını bekliyoruz. Yıllardır Şeyh Sait'in İngiliz ajanı olduğu iddiaları devlet aklı söz konusu olduğunda ne gibi sonuçlara yol açtığını bu ülkede yaşayıp da bilmeyen yoktur. Yüzyıl sonra benzer bir iddiayla karşı karşıyayız. Alavere dalavere Kürt Mehmet nöbete. Olabilirse eğer 15 Temmuz'un ve muhtemel yeni darbe girişiminin bile faturasını Kürtler'e çıkarmaya çalışıyorlar. Oysa HDP'ye oy veren aşiretler dahil Kürt aşiretlerinin istediği barış ve demokrasi, Türkiye Cumhuriyeti yurttaşlığının devam etmesidir. Kürtlere, aşiretlere şüpheyle bakmak yerine FETÖ'yü bu güce ulaştıran gerçek sebepler araştırılmalı ve bunlarla mücadele edilmelidir. Bu ülkenin tarihinde Kürt aşiretleri belki de ilk kez AK Parti iktidarına tekabül eden devlette geniş bir mutabakat sağlamışken birileri bu ilişkileri sarsmaya çalışıyor. Aşiretleri İngilizlerle iş birliği yapan kurumlar olarak göstermek hakkaniyetle bağdaşmaz. Söz konusu iddianın sahibini bir aşiret mensubu olarak özür dilemeye, MİT'i aşiretlerimizi son derece üzen bu açıklama konusunda aydınlatıcı ve rahatlatıcı bir açıklama yapmaya davet ediyorum."

NE OLMUŞTU?

Yeni Şafak'tan Kıymet Sezer'e konuşan emekli Albay Hasan Atilla Uğur, 'ikinci darbe' uyarısı yaparak şöyle konuşmuştu:

"İkinci kalkışmaya hazır olun. Ve çok yakın bir zamanda. Çok net bilgi olarak söylüyorum: İkincisi daha kanlı olacak. Bugün bir zafer sarhoşluğu içindeyiz. Ben sizin aracılığınızla Türkiye'yi uyarıyorum. Kimse 'Tamam bu iş bitti, Türkiye rayına oturdu, artık Amerika başka bir şey yapamayacak, FETÖ başka bir şey yapmayacak, PKK başka bir şey yapamaz, biz belini kırdık bu örgütlerin' falan demesin. Bu bizi, hazırlanmakta olan kalkışmada tamamen başarısızlığa götürür. Paramparça oluruz.

Aldığım bilgiye göre, İngilizler 2.5 aydır Güneydoğu'daki bütün aşiretlerin ayağına gidiyor. Özellikle Hakkari, Van, Çatak, Silopi, Mardin bölgesinde etkin aşiretlere... Bunlarla pazarlıklar yapıyorlar. Toprak ağası olarak varlığını sürdüren bu aşiretlerin bankalara olan birikmiş trilyonlarca liralık borçlarını ödediler. Aşiretlerin bütün kredi borçları ödendi. İngiltere ödedi bunları. Konsolosun aşiretler içinde ne işi var? PKK yol kontrolü yaparken bunların araçlarını 'buyurun' diyor bırakıyor, diğer araçlara kimlik kontrolü yapılıyor. Neden?" (HABER MERKEZİ)