Erdoğan'dan Rakka için PYD şartı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rakka operasyonu konusunda açıklama yaptı. Erdoğan, "Bu işe PYD ve YPG’yi sokmazlar ise bu mücadeleyi ABD ile birlikte verebiliriz elbet" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD temaslarının ardından yurda dönerken uçakta kendisini takip eden gazetecilerin sorularını yanıtladı. Suriye’de DEAŞ’a yönelik operasyonlar hakkında harita üzerinden açıklamalar yapan Erdoğan, Rakka operasyonu konusundaki askeri şartların ABD’ye iletildiğini açıkladı.

Hürriyet yazarları Fikret Bila ve Abdulkadir Selvi'nin sorularını yanıtlayan Erdoğan, şunları söyledi: "Başta Dışişleri Bakanımız olmak üzere yetkililerimiz Rakka konusunu görüşüyorlar. Ama ABD’lilerin tavrını henüz net olarak görmediğimiz için şu an bir şey diyemeyiz. Tabii ki ABD, Rakka işini PYD ve YPG ile gerçekleştirmek isterse, Türkiye olarak böyle bir operasyonda yer almayız. Ama bu işe PYD ve YPG’yi sokmazlar ise bu mücadeleyi ABD ile birlikte verebiliriz elbet."

Erdoğan, "PYD Rakka’ya ABD ile kara gücü olarak giderse, biz bu operasyona hava desteği verir miyiz?" sorusuna ise şu yanıtı verdi: "Cumhurbaşkanı olarak, ilgili kurumlarımızla istişare yapmadan bu tür konularda bir açıklama yapmam doğru olmaz. Şartların ne olacağı ortaya çıktıktan sonra bir durum değerlendirmesi yapılır. TSK’nın yaklaşımı, MİT’in yaklaşımı, Dışişleri başta olmak üzere hükümetin yaklaşımı ne olacaktır? Dar kapsamlı bir görüşme yapar, gerekli değerlendirmeleri yapar, verilecek cevabı ona göre belirleriz." (Kaynak: Hürriyet)