Anayasa değişikliğinde 7 maddede anlaşma

Üç partinin üyelerinden oluşan TBMM Anayasa Komisyonu bir araya geldi. Toplantıda 7 madde üzerinde uzlaşma sağlandı.

Google Haberlere Abone ol

Hülya Karabağlı [email protected]

ANKARA - Başbakan Binali Yıldırım’ın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile dün baş başa görüşmesinden çıkan mutabakat kapsamında mini yargı paketi komisyonu bugün TBMM’de toplandı. Toplantıda 7 madde üzerinde anlaşmaya varıldı. Anlaşılan Anayasa maddeleri parti liderlerine sunulacak.

AK Parti Genel Sekreteri Abdülhamit Gül, CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan ve MHP Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Parsak’tan oluşan Anayasa Komisyonu, yargı ve yargıyla bağlantılı 7 maddede uzlaşma sağladı.

Basın açıklamasında konuşan AK Parti Genel Sekreteri Abdülhamit Gül, uzlaşılan maddelere birkaç maddenin daha eklenebileceğini belirtti. CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, "Arzumuz bağımsız ve tarafsız bir yargı yaratıp siyasette uzlaşıyla birşeyler yapılabildiğini göstermek istiyorduk. İki partiden arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum" dedi.

Mini Anayasa Komisyonunda HSYK anlaşmazlığıMini Anayasa Komisyonunda HSYK anlaşmazlığı

"Şimdilik" 7 maddede uzlaşma sağlandığını aktaran MHP milletvekili Mehmet Parsak ise, yargıyla ilgili olarak başka maddelerde de mutabakata varıldığını söyledi.

Söz konusu metnin 1 Ekim’de açılacak TBMM’nin ilk işi olmasına ve üç partinin imzasıyla başkanlığa sunulması isteniyor. Bugünkü toplantıdan hazırlanan taslak metin liderlere sunulacak. AK Parti, CHP ve MHP Genel Başkanlarının bir araya gelip gelmeyeceği henüz belli değil. (DUVAR)