Zirvenin perde arkası: Başbakan söz verdi

Başbakan Yıldırım ve CHP lideri Kılıçdaroğlu arasında gerçekleşen görüşmenin perde arkası kulislere sızdı. İkili görüşmede yeni Anayasa’dan OHAL kararnameleri ve tutuklanan gazetecilere kadar birçok konunun masaya yatırıldığı öğrenildi.

Google Haberlere Abone ol

Hülya Karabağlı [email protected]

ANKARA - Ankara’da Başbakan Binali Yıldırım ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu arasında AK Parti Genel Merkezi'nde gerçekleşen görüşmeden kulislere sızan bilgilere göre, yeni Anayasa’dan OHAL kararnameleri ve tutuklanan gazetecilere kadar birçok konunun masaya yatırıldığı öğrenildi. Kemal Kılıçdaroğlu'nun, gazetecilerin durumunu Başbakan'a ayrı bir parantez olarak açıkladığı öğrenildi. CHP liderinin tutuklu gazeteci ve yazarlar Lale Kemal, Necmiye Alpay, Aslı Erdoğan, Ali Bulaç örneklerini vererek bu isimlerin bir kısmının yayın danışmanı olarak görev yaptıklarına dikkat çektiği belirtildi.

Necmiye Alpay ve Aslı Erdoğan'dan mektup varNecmiye Alpay ve Aslı Erdoğan'dan mektup var

'KAPATILACAK GAZETELER' İDDİASI DA GÜNDEME GELDİ

CHP liderinin, “Gazeteleri kapattınız, bu isimleri neden aldınız“ dediği kaydedildi. Kılıçdaroğlu’nun Başbakan'a ayrıca Cumhuriyet, Sözcü ve Evrensel gazetelerinin kapatılmasının doğru olmayacağını söylediği ve Başbakan Yıldırım’ın da bu iddiaların doğru olmadığı yönünde yanıt verdiği belirtildi.

Kılıçdaroğlu gazeteci ve yazarların tutuklu yargılanmasına tepki gösterdiKılıçdaroğlu gazeteci ve yazarların tutuklu yargılanmasına tepki gösterdi

12 EYLÜL’DEKİ GENELGE

CHP liderinin 12 Eylül döneminde cuntanın, imzasız ihbar mektuplarının işleme konulmaması yönünde bir genelge çıkardığını hatırlattığı, benzer bir uygulamanın 15 Temmuz için de hazırlanmasını önerdiği kulislere yansıdı. Başbakan Yıldırım’ın ise bu öneriye soğuk bakmadığı belirtiliyor. CHP, bu genelgenin geriye dönük işletileceği görüşünde. Okuldan ihraç edilen ya da açığa alınan akademisyenlerin de görüşmede gündeme geldiği belirtiliyor. Başbakan'ın YÖK’ten gelen listeler doğrultusunda hazırlandığı, yeniden bakılacağı sözü verdiği öğrenildi.

Evrensel'den kapatma açıklamasıEvrensel'den kapatma açıklaması

BANK ASYA MAĞDURLARI

CHP liderinin ayrıca, Bank Asya konusundaki mağdurların kendilerine çok yoğun başvuru yaptığını söylediği öğrenildi. Görüşmede şehir dışına taşınan askeri alanların da gündeme geldiği, Kılıçdaroğlu’nun, “Bu alanların rant aracı haline dönüşmeyeceği sözü bizzat kamuoyuna Başbakan tarafından verilmeli” dediği öğrenildi.

'SEÇİMLER 5 YILDA BİR YAPILSIN'

Başbakan Binali Yıldırım’ın ise, milletvekilliği seçimlerinin 5 yılda bir yapılması önerisini CHP liderine sunduğu öğrenildi. CHP liderinin ilke olarak öneriye karşı çıkmadığı ve “Bu dönem için olmasın, 26. dönem için olmasın” dediği öğrenildi. (DUVAR)