HDP'den Kürt yönetimi çıkarması

HDP'den yapılan açıklamada, Demirtaş başkanlığında bir heyetin Kürdistan Bölgesel Yönetimi'ni ziyaret edecekleri duyuruldu. Ziyarette görüşülecekler arasında Barzani'nin yanısıra bölgedeki hemen bütün siyasi liderler de yer aldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş başkanlığındaki bir heyeti 21-24 Eylül'de Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nin Hewlêr ve Süleymaniye kentlerini ziyaret edecek. Heyette Demirtaş'ın yanısıra, Eş Genel Başkan Yardımcısı Fatma Kurtulan, Eş Genel Başkan Yardımcısı Nadir Yıldırım, Siirt Milletvekili Besime Konca, İstanbul Milletvekili Celal Doğan, Diyarbakır Milletvekili İmam Taşçıer, Mardin Milletvekili Mithat Sancar, Diyarbakır Milletvekili Nimetullah Erdoğmuş, Urfa Milletvekili Osman Baydemir ve Parti Meclisi Üyesi Abdullah Alagöz bulunacak.

DEVLET VE PARTİ LİDERLERİ İLE GÖRÜŞÜLECEK

Heyetin ziyareti sırasında Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesut Barzani, YNK Lideri Celal Talabani, Kürdistan Bölgesel Hükümeti Başbakanı Neçîrvan Barzani, Gorran Hareketi Genel Başkanı Noşîrwan Mistefa, PDK (Partiya Demokratik Kurdistan, Kürdistan Demokratik Partisi) ile YNK (Yekitiya Niştimanperwerên Kurdistan, Kürdistan Yurtseverler Birliği) politbüro temsilcileri ile Yekgirtu, Komala, Tevgera Azadi liderleri ve çeşitli sivil toplum örgütleri ve kurumlarla görüşeceği belirtiliyor. Görüşmelerde, 'Kürtler arası diyalog, ortak paydalarda buluşma, Kürt sorununa demokratik ve barışçıl çözüm' ile 'Kürtler arası dayanışma' konularında görüş alışverişinde bulunulacağı belirtiliyor.