HDP'den Alp Altınörs için uluslararası kampanya

HDP, Eş Genel Başkan Yardımcısı Alp Altınörs'ün tutuklanmasına karşı uluslararası bir kampanya başlatıyor. Partinin Eşbaşkanı Figen Yüksekdağ, herkesi kampanyayı sahiplenmeye çağırdı.

Google Haberlere Abone ol

Özlem Akarsu Çelik [email protected]

ANKARA - HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, partinin Eşbaşkan yardımcısı Alp Altınörs'ün tutuklanmasına karşı bir kampanya başlatacaklarını açıkladı. HDP Genel Merkezi'nde düzenlenen basın toplantısına Yüksekdağ'ın yanı sıra, partinin hukuk ve insan haklarından sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk ile İzmir milletvekili Müslüm Doğan, HDP Ankara İl Eşbaşkanı, aynı zamanda Alp Altınörs'ün eşi Birsen Kaya ve soruşturma dosyasını takip eden avukat Alişan Şahin katıldı. Altınörs'ün Türk sosyalist hareketiyle Kürt özgürlük hareketinin birleşme köprüsünü temsil ettiğini söyleyen Yüksekdağ, "Bizleri koparmalarına, farklılıklarımıza rağmen oluşturduğumuz birleşikliği tahrip etmelerine izin vermeyeceğiz" dedi.

hdp (Soldan sağa: Birsen Kaya, Müslüm Doğan, Figen Yüksekdağ, Alişan Şahin, Aysel Tuğluk)

'SİYASİ SOYKIRIMA UĞRAYANLARA' SAHİP ÇIKIN ÇAĞRISI

"Alp Altınörs ile ilgili güçlü bir siyasi kampanyayı başlatacağız" diyen Yüksekdağ, şu sözlerle 'kampanyayı sahiplenin' çağrısı yaptı, "Onuruyla yaşayan, geleceğimize inanan insanlar var. İşte o insanların sesini ve iradesini duyurma zamanıdır. Bizler bir arada durmaktan vazgeçmeyeceğiz. Bizleri koparmalarına, farklılıklarımıza rağmen oluşturduğumuz birleşikliği tahrip etmelerine izin vermedik, vermeyeceğiz. Alp Altınörs nezdinde bütün siyasi soykırıma uğrayan insanlarımız nezdinde, daha güçlü bir sahip çıkmaya çağırıyorum."

HDP'nin yüzlerce yöneticisinin tutuklandığını söyleyen Yüksekdağ, "Şimdi MYK'da gedik açmaya çalışıyorlar ama bizim surlarımız, kalemiz sağlamdır. Alp Altınörs de onlardan biridir. Sert kayaya çarptınız!" diye konuştu. HDP'nin sinsi planlarla kriminalize edilmeye çalışıldığını, Alp Altınörs'ün izaha ihtiyacı olmadığını, sadece sosyal medya hesabına bakanların dahi onun net, şeffaf duruşunu göreceğini söyleyen HDP Eş Genel Başkanı, avukatların gözaltı gerekçesini öğrenmeleri engellenirken polis fezlekelerinin iktidara yakın yayın organlarına servis edilmesini de eleştirdi.

'TARİHE İŞKENCECİ, DİKTATÖR OLARAK GEÇECEKLER'

Yüksekdağ şunları söyledi, "Karşımızda bir hukuk devleti yok! Darbeye karşı mücadele ettiklerini söyleyenler, Yeni Türkiye'ciydi değil mi bunlar? 80'li, 90'lı yılların türevini oluşturdular. Tek yenilik şudur, kendi darbelerini yaptılar. Alp Altınörs 90'larda yenemediğiniz o kuşağın temsilcilerindendir. Gözaltına alındığı gün evini bastılar, önce Ankara Emniyeti'ne götürdüler ve darbecilerle ya da darbeci olduğu iddiasıyla gözaltına alınan insanlarla birlikte onu psikolojik ve fiziksel işkenceye tabi tuttular. Otur-kalk... 80'li 90'lı yıllarda yapılırdı bu işkence yöntemi. Alp bu talimatlara uymadı. Biz nasıl HDP olara sizin otur-kalk, gel -git talimatlarınıza uymuyorsak, içeride de gözaltında da hapishane de sizin bu talimatlarınıza uymayacağız. Bize bu zulmü uygulayanlar tarihe işkenceci, diktatör olarak geçecekler. Bizler her baskıcı faşizan yönetimler karşısında direnenler karşısında tarihteki yerimizi alacağız... Türkiye'de şu an meşru bir siyasi akıl, meşru bir siyasi yönetim gücü yok. Türkiye'yi bir korsan akıl yönetiyor. Korsan siyasi yönetim anlayışı karşısında meşru demokratik gücümüze sahip çıkmalıyız. Siyasi soykırım operasyonlarına karşı özelde de partimize dönük siyasi soykırım operasyonlarına karşı mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz."

Alp Altınörs'ün soruşturma dosyasını takip eden Av. Alişan Şahin ise "15 Arkadaşımız Alp ile birlikte tutuklandı. Hukuk ayaklar altına alındı, aşağılandı. Ayaklar altına alınan bu hukuk, yarın bu uygulamayı yapanlara da lazım olacak. Biz itirazlarımızı yapıp bu hukuksuzluğun takipçisi olacağız" diye konuştu.