Duvar Arkası: AK Parti'de 'kripto' FETÖ'cüler!

Türkiye'nin 'sırları' neler? Haberlerin arka planında neler oluyor? Duvar Arkası her hafta haberlerin arkasında olup bitenleri anlatıyor...

Google Haberlere Abone ol

İDDİALAR KRİPTO FETÖ'CÜLERİN İŞİ Mİ?

FETÖ operasyonunun siyasi partilerdeki ayağı merakla beklenirken gözler AK Parti'de... İktidar partisinde kaç bakan, milletvekili ve belediye başkanı bu soruşturmaya dahil edilecek? İsimler, sayılar, senaryolar havada uçuşurken AK Parti yöneticileri medyaya da yansıyan bu iddialara tepki gösteriyorlar. Onlara göre bu senaryoların arkasında parti içinde kendilerini kamufle etmek isteyen 'az sayıdaki' kripto FETÖ'cü var.

'TEMİZLİĞİ 17-25 ARALIK'TA YAPMIŞTIK'

AK Parti yöneticileri, "Partide Gülen cemaatiyle bağlantılı kimse olmaması mümkün mü?" sorusuna şu yanıtı veriyorlar, "Biz olacakları 17-25 Aralık'ta görmüştük. O günden sonra kurultaylarımızda da seçimlerde de gereken temizliği yaptık. Diğer partiler kendi içlerine baksınlar!" Peki nasıl yaptılar bu temizliği? Örneğin milletvekili aday adaylarıyla mülakat yapmadan önce bile ilk olarak cemaatle bağlantısı var mı yok mu onu sorguladıklarını söyleyen AK Parti'nin önde gelen isimleri, "Çocuğu cemaat okulunda okuyan arkadaşları da uyarmıştık. Kimileri, 'çocuğu arkadaşlarından, okulundan nasıl ayırayım' diyerek okuldan almak istemedi ama şimdi bu yüzden ya soruşturmalarla boğuşuyorlar veya eşi kamu görevlisiyse açığa alınmış durumda."

AK PARTİ DE BİLİYOR: İMZACI AKADEMİSYENLER ÇOK UĞRAŞTIRIR!

Başbakan Binali Yıldırım'ın Diyarbakır'da yaptığı 'Terör örgütüyle bağlantısı bulunan 14 bin öğretmenin açığa alınacağı' açıklamasının hemen ardından çıkartılan bir KHK ile 11 bin 285 öğretmenin açığa alınması AK Parti'de nasıl karşılandı? Özellikle milliyetçi kesimlerin bu açıklamadan memnun olduğu konuşuluyordu. "Tamam FETÖ'cüler temizlensin ama çocuğunu cemaat okulunda okuttuğu için 'alnı secde gören' bir kamu görevlisinin açığa alınması tabanımızı incitir" yorumu yapılıyordu. Bu nedenle Başbakan Binali Yıldırım'ın açıklamasının ve alınan son kararın AK Parti'de olumlu karşılandığı biliniyor. Peki ya imzacı akademisyenlerin kamudan ihracı? İşte bu noktada AK Parti'nin hukukçu kurmayları, "Bu iş çok uzun sürer ve bu davalar bitmez! Onların açacağı davalarla uzun süre uğraşacağız gibi görünüyor" diye konuşuyorlar.

'AT İZİ İT İZİ'NDEN 'ADİL OLUN'A

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Çin gezisi dönüşü FETÖ soruşturmaları için "At izi it izine karıştı" demesi siyasi iktidar kanadında şaşkınlık yaratmıştı. Cumhurbaşkanı'nın açıklamasının, alınan kararların meşruiyetini tartışmaya açtığı yorumu yapılırken Erdoğan valilere 'adil davranmaları' çağrısında bulundu. "Erdoğan'ın, 'Açığa alma yarışına girmeyin, adil davranın' sözünün AK Parti'de sevinçle karşılanması bile durumdan onların da dertli olduğunu açıkça gösteriyor.

'KARDEŞİM MASUMUM DİYOR'

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şaban Dişli'nin kardeşi Tümgeneral Mehmet Dişli'nin darbe girişimi nedeniyle tutuklanması, darbenin önemli isimlerinden olduğu iddiası AK Parti'de hâlâ tartışma konusu. Şaban Dişli istifa edecek mi sorusuna, "Neden etsin? İddialar onunla ilgili değil ki, kardeşiyle ilgili. Suçun şahsiliği esastır" diyenlere, gazeteci Can Dündar'ın eşi Dilek Dündar'ın pasaportuna el konulmasını ve yurtdışına çıkışının engellenmesini hatırlattığımızda yorum yapmaktan kaçıyorlar. Bu arada Şaban Dişli'nin yakın çevresine, 'Kardeşim bana masum olduğunu söylüyor' dediği konuşuluyor.