Putin ve Erdoğan'dan Suriye görüşmesi

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, telefon görüşmesi yaptı. Görüşmede Suriye ve iki ülke arasındaki ilişkiler konuşuldu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suriye'de yaşanan gelişmelerle ilgili olarak bir görüşme gerçekleştirdi.

CNN Türk'ün haberine göre, iki lider arasındaki telefon görüşmesinde ikili ilişkiler ve Suriye'deki son gelişmeler değerlendirildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kurban Bayramı nedeniyle Halep'te bir an önce ateşkesin sağlanmasının önemini dile getirdiği aktarıldı.

Putin ve Erdoğan, Halep'te ateşkesin sağlanması için ABD ile görüşmeler yapıldığını ve bu konudaki çabaların yoğunlaştırılması konusunda mutabık olduklarını vurguladılar.

Görüşmede Fırat Kalkanı operasyonunun da ele alındığı ifade edilirken, Türkiye sınırının başta IŞİD olmak üzere "terör örgütlerinden arındırılmasının" önemli olduğunu da belirtildi.

İki ülke arasında Akkuyu Nükleer Santrali ve Türk Akımı da dahil enerji alanındaki işbirliği, Rusya-Türkiye arasındaki charter seferlerinin başlaması gibi konular da ele alındı.

Erdoğan ve Putin'in, ikili ilişkilerin düzeltilmesi, St. Petersburg ve Çin'de yapılan görüşmelerde üzerinde anlaşılan konuların hızla uygulanmasından mutlu oldukları kaydedildi.