Demirtaş'tan 'at izi it izi' çağrısı

Parti genel merkezinde, KESK ve Eğitim-Sen genel başkanlarını kabul eden HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş'tan FETÖ soruşturmaları ile ilgili çağrı geldi. Erdoğan'ın 'at izi, it izine karıştı' sözlerini hatırlatan Demirtaş, 'öfke yaratmaya devam edilirse darbeciler amacına ulaşacak' dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, Eğitim-Sen Genel Başkanı Kamuran Karaca ve KESK Genel Başkanı Lami Özgen'le görüştü. Ziyarette sendikacılar FETÖ soruşturması kapsamında kamuda yapılan ihraçları gündeme getirerek, "Darbe ile mücadele adı altında her şey bırakılarak kamu emekçilerine dönen bu cadı avı, aslında mevcut anayasaya, uluslararası bütün sözleşmelere aykırı olduğu gibi insani norm ve değerlere de aykırı" dediler.

'KANDIRMAYA DEVAM EDİYORLAR'

Demirtaş ise, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ve Başbakan Binali Yıldırım'a tavsiyelerde bulunmak istediğini belirterek şunları söyledi, "Ben şuna inanmak istiyorum, birileri halen Sayın Cumhurbaşkanı'nı veya Sayın Başbakanı aldatmaya, kandırmaya devam ediyor. Çünkü bir darbe belasından kurtulmuş bir ülkenin yönetiminin yapacağı işler değil bu işler. Bütün toplumu neredeyse adeta darbe gerçekleşmişcesine karşısına almak, devlet yönetiminden, kamu yönetiminden darbeye bulaşmamış toplumun muhalif kesimlerini hatta muhalif olmayan AKP'ye yakın olan kesimlerini bile tasfiye edecek bir operasyon sürecini yürütmek, akıllıca bir iş değil. Birileri Sayın Cumhurbaşkanı'nı kandırmaya devam ediyor, görünen o. Biz kendilerini dostça bir muhalefet partisi olarak uyarıyoruz. Bu yol, bu yöntem iyi bir yol, yöntem değil. Eğer devletten bütün kesimleri tasfiye edecek adeta darbecilerin ekmeğine yağ sürecek bir öfkeyi yaratmaya devam ederlerse inanın ki, darbeyi gerçekleştirmeye çalışanlar zaten amacına ulaşmış olacaktır. Sayın Cumhurbaşkanı 'at izi, it izine karıştı' derken herhalde biraz da bunu kastediyordu."

Erdoğan: At izi it izine karıştıErdoğan: At izi it izine karıştı

Demirtaş Başbakan Yıldırım'ın, 14 bin öğretmenin açığa alınacağı açıklamasına da tepki göstererek, "Özellikle açığa alınacak, görevden alınacak yaklaşımı da çok tehlikelidir. Çünkü bunun ölçüsü hukuktur, adalettir. Böylesi bir ortamda hukukun ve adaletin askıya alındığı bir ortamda bu tür işleri yapmamalarını kendilerine tavsiye ediyoruz. Yapılması gereken şey parlamentoda ortak bir komisyon kurulması, bütün partiler bu komisyon içinde yer almalı ve devlet yeniden nasıl organize edilebilir, devlet yeniden gerçekten nasıl şeffaf bir yapıya büründürülebilir. Bunu hep birlikte yapmamızda fayda vardır" dedi. (HABER MERKEZİ)