Eşbaşkanlardan açlık grevine ziyaret

HDK, HDP ve DTK eşbaşkanları dün açlık grevine giren siyasetçi, sanatçı, gazeteci ve hukukçuları ziyaret etti. Burada açıklama yapan HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, "Öcalan’a tecrit uygulayanlar, Türkiye’yi karanlığa sürüklüyor” dedi.

Google Haberlere Abone ol

Vecdi Erbay [email protected]

DİYARBAKIR - Demokratik Toplum Kongresi (DTK), Halkların Demokratik Kongresi (HDK), Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Halkların Demokratik Partisi, Özgür Kadın Kongresi (KJA) öncülüğünde 5 Eylül’de başlayan açlık grevi ikinci gününde devam ediyor.

PKK lideri Abdullah Öcalan’ın ailesi ve avukatlarıyla görüştürülmesi talebiyle başlayan açlık grevine milletvekilleri, belediye başkanları, sanatçılar, gazeteciler ve hukukçular katılıyor. Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) il binasında devam eden açlık grevine katılanları çok sayıda kurum temsilcisi ziyaret etti.

Açlık grevine katılanların bugünkü ziyaretçiler arasında HDK, HDP, DTK eşbaşkanları da vardı. Eşbaşkanlar açlık grevine katılanlarla tokalaşarak sağlık durumlarıyla ilgili bilgi aldı.

KÜRKÇÜ: ÖCALAN’DAN HABER ALINMALI

Ziyaretin ardından kısa bir konuşma yapan HDK Eşsözcüsü Ertuğrul Kürkçü, “Sayın Öcalan'dan haber alınmalı ve bir an önce ailesi ve avukatları ile görüşmesi sağlanmalıdır. Adalet Bakanı İmralı'da sorun olmadığını söylüyor ama kendi gözüyle görmediği bir şeyi nasıl bu kadar net söyleyebiliyor?" dedi.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın, 15 Temmuz'dan sonra ‘İmralı’da yeni önlemler aldıklarını’ söylediğini hatırlatan Kürkçü, "Bu önlemler nedir?” diye sordu. Kürkçü şunları söyledi: “Bizlerin de bunları öğrenmeye hakkı var. Bu grev Sayın Öcalan'dan haber alınabilmesi ve kendisiyle görüşmelerin sağlanabilmesi için başlatılmıştır. Sonuç buluncaya kadar grevin sonlanmaması kararlığı da söz konusudur. Bizler de bu süreçte arkadaşlarımızın yanında olacak ve desteklerimizi göstereceğiz.”

'KARANLIĞA İZİN VERMEYECEĞİZ'

Figen Yüksekdağ, Bozdağ'ın İmralı'yla ilgili açıklamasına da tepki gösterdi. Öcalan'dan haber almak istediklerini söyleyen Yüksekdağ, "Biz sizden haber almak istemiyoruz. Sizin 'iyi' demeniz bizi rahatlatmıyor. Biz kendi gözlerimizle görmek istiyoruz. Ailesi ve avukatlarıyla görüştürülmesi için harekete geçmelisiniz. 50 arkadaşımızın başlattığı bu açlık grevi direnişi aynı zamanda insanlık için bir direniştir. Bugün Sayın Öcalan'a tecrit uygulayanlar Türkiye'yi bir karanlığa sürüklemek istiyorlar ama biz buna izin vermeyeceğiz."

'DİRENMEYİ ÖCALAN’DAN ÖĞRENDİK'

Kürkçü ve Yüksekdağ’dan sonra konuşan açlık grevi eylemcilerinden yönetmen Zeynel Doğan da, barışa katkı sunmak için böyle bir eyleme katılma kararı aldığını söyledi. 'Babamın Sesi' adlı filmiyle pek çok ödül alan Zeynel Doğan şöyle konuştu: "Arkadaşlarımız bodrumlarda katledilirken, şehirlerimiz bombalanırken ben sinema yapamadım. Kendimi bu direnişin içine katmalıydım. Açlık grevinin olacağını duyduğumda kendimi önerdim ve arkadaşların beni kabul etmelerine çok sevindim. Biz direnmeyi ve mücadele etmeyi önce Sayın Öcalan'dan, sonra da bu halktan öğrendik. Bizim özgürlüğümüz için savaşan ve direnen Sayın Öcalan için bugün biz de burada direnmeye başladık ve bu direniş sonuç buluncaya kadar devam edecektir."