14 bin öğretmen açığa alınacak

Başbakan Binali Yıldırım, Diyarbakır'da konuştu. Yıldırım, 14 bin öğretmenin tedbir olarak açığa alınacağını söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Başbakan Binali Yıldırım, Diyarbakır'da bir otelde düzenlenen, 'Sivil Toplum Örgütleri ve Kanaat Önderleri Toplantısı'na katıldı. Basına kapalı toplantıda konuşan Başbakan Yıldırım, PKK ile bağlantısı olduğunu iddia ettiği 14 bin öğretmenin tedbir olarak açığa alınacağını söyledi.

Toplantıda konuşan Yıldırım, 15 Temmuz darbe girişiminde başarılı olamayan Fethullah Gülen cemaati ile PKK'lilerin bir araya geldiğini, öne sürdü. Yıldırım, Gülen cemaatinin PKK'den Cumhurbaşkanı ve Başbakan'a suikast düzenlemesini istediğini iddia etti.

"OPERASYONLAR DEVAM EDECEK"

Başbakan Yıldırım, "Devlet ve hükümet olarak birinci görevimiz Türkiye'nin her yerinde, her karış toprağında vatandaşlarımızın rahatça seyahat etmesini sağlamak, can korkusunu yaşamadan, yetmez; terör örgütünün askere, sivile, polise, jandarmaya zarar verebilecek durumdan tamemen çıkarmak. Bütün bunları sağlayınca operasyonlar duracak, yoksa operasyonlar devam edecek" dedi.

"14 BİN ÖĞRETMEN TEDBİR OLARAK GÖREVE BAŞLAMAYACAK"

Bölgede görev yapan 14 bin öğretmenin PKK ile ilişkisi olduğunda şüphelenildiğini belirten Yıldırım, "Üzerinde şüphe bulunan bütün öğretmenler tedbir olarak açığa alınacak. Yeni ders döneminde bunlara görev verilmeyecek. Bunların başına da, FETÖ'cülerin başına ne geldiyse, bunların da başına o gelecek. Sadece öğretmenlerle sınırlı değil terör, sadece dağda değil, devletin içinde de var. Terörle haşir neşir olmuş kamu görevlilerinin üzerine gideceğiz. Tek, tek ayıklayacağız. Bunların lojistik desteğini, akıl hocalarını devre dışı bırakmalıyız" şeklinde konuştu. (DHA)