Efkan Ala 'performans'tan gitmiş

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Efkan Ala'nın istifasını yorumladı. Erdoğan, "Sıkıntı yok, dava arkadaşımızdır" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Çin'de 4-5 Eylül tarihlerinde düzenlenecek G20 zirvesine katılacak olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Esenboğa Havalimanı'nda açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adli yıl açılışına yönelik eleştirilerine ilişkin açıklama yaptı. Erdoğan, "Cumhurbaşkanı bu ülkede yasamanın, yürütmenin, yargının, üçünün de başıdır" dedi. Erdoğan, ayrıca "Bugün adli yılın açılışını yaşayanların yaklaşımıdır benim için aslolan. Bu beyefendinin ifadeleri benim için kıymeti harbiyesi olmayan ifadelerdir. Çok yazık" ifadelerini kullandı.

EFKAN ALA YORUMU

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın istifasıyla ilgili ise şu ifadeleri kullandı: "Sayın Efkan Ala bu süreç içerisinde istifasını vermek suretiyle değişim yapıldı. Ne Efkan Ala kardeşimizde bir sıkıntı söz konusudur, ne de ona yönelik herhangi bir olumsuzluğu söylemeye ne sayın Başbakan'ın ne de benim söylemek haddimize değildir. Bunlar bizim dava arkadaşımızdır. Bu yolculuk esnasında performans kaybı diyebilirsiniz, başka bir şey diyebilirsiniz. Aradan bir müddet geçer farklı bakanlıklarda da olur."

'FIRAT'IN DOĞUSUNA GEÇMEDİLER'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cerablus harekatına ilişkin de yorumlarda bulundu. YPG'nin Fırat'ın batısına geçirilmeyeceği konusunda ABD'nin taahhüdü olduğunu hatırlatan Erdoğan, "Ne yazık ki Arapları dışlayıp YPG gruplarını kuzeye gönderme gayreti içindeler. Hedef DAİŞ'le mücadeleyse kuzeyden güneye iteleyelim. Ancak burada oynanan oyun çok farklı. Biz göbeğimizi kendimiz kesmek zorundayız. Biz durdukça oradan birileri ülkemizi sürekli bombalıyor. Silahlı Kuvvetlerimiz, hamd olsun, oynanan oyunu bozmuşlardır" dedi.

"YPG ve DAİŞ terör örgütleridir, PKK terör örgütüdür, aynı bölgede PKK da var. Bunların birbirinden hiçbir farklı yoktur" diyen ve 'YPG'nin Fırat'ın doğusuna çekilmediğini' söyleyen Erdoğan, "Arapları kovdular, DAİŞ'i yerleştirdiler, sonra DAİŞ çekildi, YPG yerleştirildi, biz bunları izliyoruz, kimse bizi aldatmaya kalkmasın" diye konuştu.

'KORİDORA RIZA GÖSTERMEYİZ'

Terör ve mülteci krizi gibi ekonomiyi etkileyen unsurları zirvede ele alacaklarını bildiren Erdoğan, "Ülkemizin mücadele ettiği terör örgütleriyle ilgili muhataplarımızdan beklentilerimizi dile getireceğiz. Biz terör örgütlerine karşı tutarlı ve ilkeli olduk" diyerek, terör örgütleri arasında ayrım yapılmaması gerektiğini, iyi terörist, kötü terörist ayrımı olmayacağını söyledi. Batı'nın bu ikazlara kulak vermemesinin bedelinin ödendiğini ifade eden Erdoğan, "Ya terörizmden yanasınız, ya da karşısındasınız" diyerek Batı'ya seslendi. "Fırat Kalkanı Operasyonu'nun amacı terör örgütlerinin ülkemiz vatandaşları için tehdit olmaktan çıkarılmasıdır" diyen Erdoğan, "Şehirlerimize roketlerle yapılan saldırıları duymazlıktan gelemeyiz, 100'ü aşkın insanımızın ölmüş olduğu sınır şehirlerimizi geri bırakamayız. "Güney sınırımızda terör koridoruna rıza göstermemizi kimse beklemesin. İsminin şöyle olması, böyle olması bizi ilgilendirmiyor. DAİŞ'i hedef alarak, DAİŞ'e düşman olan dostumuzdur diyenler yanılgı içindedirler" dedi.

AVRUPA'YA MÜLTECİ ELEŞTİRİSİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan ayrıca, mülteci krizi konusunda 'tarihe geçecek insani bir duruş sergilediklerini' vurgulayarak, bu hususta uluslararası işbirliği ihtiyacının altını çizdi. Avrupa'yla yapılan mülteci anlaşmasına da değinen Erdoğan, "AB 3+3 milyar euro destek vereceğini beyan ederken, yalnız 183 milyon euro verildi, o da UNICEF'e verildi. Maalesef sözler havada kaldı" açıklamasında bulundu. Avrupa'nın 'ateşi söndürmekten ziyade, dumanı bize gelmesin çabasında' olduğunu vurgulayan Erdoğan, kuzey Suriye'de güvenlik koridoru oluşturmanın önemine değindi ve G20'den bu konuda liderlik beklediğini aktardı.

(DHA)