Binali Yıldırım: Çözüm mözüm yok

Başbakan Binali Yıldırım, çözüm sürecine ilişkin taleplere kapıyı tamamen kapattı: "Çözüm mözüm yok. Çözüm vatandaşta. O fırsatı kaçırdılar.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Başbakan Binali Yıldırım, 65. hükümetin ilk yüz gününü değerlendirirken, askeri harekatların daha da artırılacağı mesajını verdi. Çözüm süreciyle ilgili konuşan Yıldırım "Çözüm mözüm yok. Çözüm vatandaşta. O fırsatı kaçırdılar. Terör örgütünün Kürt vatandaşlarını  başına bela olmadan kurtaracağız. Terör örgütünü Kürtler diye bir sorunu yok. Kürt vatandaşlarının PKK diye bir sorunu var" dedi.

EKONOMİK PAKET

Başbakan Yıldırım, 4 Eylül Pazar günü Diyarbakır'da açıklayacağı ekonomik paket ve askeri harekatlarla ilgili da konuştu:

"Terörle mücadele geçtiğimiz 24 Temmuz'dan itibaren yeni bir anlayışla devam ediyor. Ülkenin her köşesinde vatandaşın can mal güvenliği sağlanıncaya kadar terör mensuplarının vatandaşa yönelik saldırıları bitinceye kadar operasyonlar devam edecek. Bu hafta sonu pazar günü doğu ve güneydoğu illerini kapsayan bir yeniden kalkınma projesi ve ekonomik gelişme programını devreye alacağız. Cazibe merkezleri oluşturulacak. 1,4 milyar dolarcivarında yeni temel atıyoruz.

Operasyon sırasında yıkılana vatandaşlarımızın konutları yeniden yapılacak, bir yılda tamamlanacak. 10 milyar dolar zarar verdiler, 3 yıl içinde zararı ortadan kaldıracağız. Hükümetimiz iç güvenliğin sağlanması konusunda taviz vermiyor. Çözüm mözüm yok. Çözüm vatandaşta. O fırsatı kaçırdılar. Terör örgütünün Kürt vatandaşlarını  başına bela olmadan kurtaracağız. Terör örgütünü Kürtler diye bir sorunu yok. Kürt vatandaşlarının PKK diye bir sorunu var. "

Belediyelere kayyım getiren değişikliğin tam metniBelediyelere kayyım getiren değişikliğin tam metni

BELEDİYELERE KAYYIM 

HDP'li belediyelere kayyım atanmasının önünü açan KHK hakkında da konuşan Başbakan Yıldırım "Yerel yönetimlerin teröre verdiği destek karşısında önlemlerimizi alıyoruz. Kayyım atanabilecek, yönetimleri kayyım marifetiyle sürdürülebilecek. Valilikler, İl Özel İdareleri belediyelerin erişemediği yerlere erişecek" dedi.