HDP’de 'zehirli mektup' alarmı

HDP'nin il örgütlerine zehirli kimyasal içerdiği öne sürülen zarflar gönderildi. Van ve Muş'taki mektuplar inceleniyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - HDP Van ve Muş il teşkilatlarına zehirli kimyasal içerdiği öne sürülen zarflar gönderildiği belirtildi. Zarfı açan partililer hastaneye kaldırılırken, polis olayla ilgili inceleme başlattı.

Diken’den Tunca Öğreten’e konuşan HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Nadir Yıldırım, ilk mektubun Van il örgütüne gittiğini söyledi. HDP Van milletvekilleri adına gönderilen mektubun açılmasıyla odaya kötü bir kokunun yayıldığını ve böylece durumdan şüphelenildiğini aktaran Yıldırım, sözlerine şöyle devam etti: “Zarfın içinde ne yazıldığı tam olarak anlaşılmayan bir de mektup çıktı. Arkadaşlarımız hemen emniyete haber verdi. Olay Yeri İnceleme ekipleri parti binamıza intikal etti ve mektubu alarak inceleme başlattı.”

Ankara’dan gönderilen zarfı açan ve kokuyu fark eden partililerin hastaneye kaldırıldığını sözlerine ekleyen Yıldırım, kendilerinin de inceletmek üzere mektuptan numune aldıklarını belirtti.

‘ETKİSİ BİR HAFTA SONRA ORTAYA ÇIKAR’

Konuyla ilgili uzmanlara danıştıklarını sözlerine ekleyen Yıldırım, zarfın içindeki maddenin zehirli bir kimyasal olması durumunda etkisini bir hafta içerisinde göstermeye başlayacağı yanıtını aldıklarını söyledi: “Bu yüzden arkadaşlarımız kontrol için belirli aralıklarla hastaneye gidecekler.”

Yıldırım, polisin inceleme yaptığı sırada bir zarfın da Muş il örgütüne gittiği haberini aldıklarını da aktardı: “Muş’a gönderilen zarftan da ne yazıldığı tam olarak anlaşılmayan bir not çıkmış ve odaya kötü, yoğun bir koku yayılmış.”

Parti il teşkilatlarına gönderilen şüpheli zarflarla ilgili savcılığa suç duyurusunda bulunduklarını ifade eden HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı, “Mektupların ciddi bir saldırı olduğunu düşünüyoruz. Konuyu Meclis’e de taşıyacağız. Tüm il ve ilçe teşkilatlarımıza dikkatli olmaları yönünde talimat verdik” diye konuştu. (HABER MERKEZİ)

Etiketler HDP Van Ankara muş