'Gençler üzülmesin başka slogan bulsun'

Başbakan Binali Yıldırım yapımı 12 yıldır süren Keçiören Metrosu'ndan "Sevgilim, aşkımız hiç bitmesin sürsün, Keçiören Metrosu gibi olsun" diye dilekte bulunan gençlere seslendi. Yıldırım Keçiören metrosunun 'dillere destan olduğunu' da söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Başbakan Binali Yıldırım yapımı 12 yıldır devam eden Keçiören Metro hattında test sürüşünün başlaması nedeniyle düzenlenen törende konuştu.

Keçiören Metrosu'nun yıl sonunda biteceğini açıklayan Yıldırım, "Buradan 27 kilometre Çubuk'a kadar da metroyu uzatıyoruz. Atatürk Kültür Merkezi'nden de Kızılay Meydanı'na kadar 3.5 kilometre daha ilave yapıyoruz" dedi.

'DİLLERE DESTAN OLAN KEÇİÖREN METROSU'

Keçiören Metrosu'nun test sürüşünün başlaması dolayısıyla düzenlenen tören dolayısıyla Keçiören Belediyesi önünde halka hitap eden Yıldırım, "Bu gün Keçiören için büyük bir gün. Yıllardır dillere destan olan Keçiören Metrosu'nun bitmesine bir adım kaldı" diye konuştu. Yıldırım, şöyle devam etti:

"Tabii bir belediye için bunlar büyük işler, büyük paralar. Bir miktar yaptı, sonra işi üzerimize yıktı. Ben o zaman bakandım. O zaman Cumhurbaşkanımız, 'artık bu metroları bir an önce bitirelim, Ankara'yı, Ankaralıları rahatlatalım'

dedi. Önce Kızılay- Çayyolu, Sincan-Batıkent'i şimdi de Keçiören-Atatürk Kültür Merkezi'ni önümüzdeki bir iki ay içerisinde inşallah, Bakan 'sağlam yapalım sene sonu' diyor. Ne dedik? Keçiören Metrosu bu yıl sonunda bitecek. Yıldırım sözü."

KEÇİÖREN METROSU GİBİ AŞK DİLEĞİ

Gazetede gördüğü bir haberi aktaran Yıldırım, "Diyor ki 'Sevgilim, aşkımız hiç bitmesin sürsün, Keçiören Metrosu gibi olsun. Hiç bitmesin sürsün.' Şimdi bu gençler, tabii üzülmesinler başka bir slogan bulsunlar. Keçiören Metrosu artık bitiyor ama onların aşkları bitmesin, sevgileri devam etsin. Bittiği gibi, şimdi burada da bitmiyor. Buradan 27 kilometre Çubuk’a kadar da metroyu uzatıyoruz. Hayırlı uğurlu olsun. Atatürk Kültür Merkezi'nden de Kızılay Meydanı'na kadar 3,5 kilometre daha ilave yapıyoruz. Başkanın kısa günün ticareti. Onu da bugün kopardı. Hayırlı uğurlu olsun" diye konuştu.

KEYİFLE ANKARA'NIN MERKEZİNE

Keçiören Metrosu bittiğinde Ankara'da raylı sistemin 64 kilometreye ulaşacağını vurgulayan Yıldırım, şunları kaydetti:

"50'den fazla 60’a yakın durak... Artık Keçiören'den Ankara'nın merkezine gitmek çile olmaktan çıkacak. Keyifle, 15-16 dakikada Ankara'nın merkezindesiniz. Trafik yok, sıcak yok, eziyet yok, keyif var. Yolculuk keyfe dönüşecek. Ankara'ya da bu yakışır, sizlere de bu yakışır. Sizler değil misiniz 15 Temmuz'da da hainlere karşı dimdik duran. Keçiören, size de bu yakışır. Hizmetlerin en güzeli yakışır. Hayırlı uğurlu olsun."

'LİDERİMİZ ERDOĞAN VAR'

Başbakan Yıldırım, AK Parti'nin 15 yaşını tamamladığını, bu süreye, sayılamayacak kadar büyük hizmetleri sığdıran Türkiye'ye çağ atlatan bir iktidar olduğunusavundu. Yıldırım, şunları kaydetti:

"Çünkü bu iktidarın başında liderimiz, partimizin kurucusu Türkiye sevdalısı Recep Tayyip Erdoğan var. O'nun ortaya koyduğu dirayet, vizyon ve O'nun ekibi olarak bizler ülkemizi çağdaş medeniyetler seviyesine ulaştırmak için gece gündüz demeden çalışıyoruz. İşte görüyorsunuz, burası muazzam bir park haline geliyor, buradaki dere ıslah ediliyor, DSİ Büyükşehir, Keçiören belediyemiz el ele vermişler, burayı Keçiören'in en güzel mekanı haline getiriyorlar. Elinize sağlık sağ olun. Sizler her şeyin en güzeline layıksınız. İşte bizim gurur tablomuz karşıda. Keçiören’in şehitleri. Onların emanetine sahip çıkmak boynumuzun borcudur. Onları şehit eden hainlere hesap sormak boynumuzun borcudur."