Darbe komisyonunda 'kripto FETÖ'cü' gerginliği

CHP'li vekil Çıray, AK Partili vekillerin 'FETÖ'cü olduğunu iddia edince ortalık karıştı. Çıray hedef haline getirildiğini iddia ediyor.

Google Haberlere Abone ol

Hülya Karabağlı  [email protected]

DUVAR - CHP İzmir Milletvekili ve '15 Temmuz FETÖ Darbesini Araştırma Komisyonu' üyesi Dr. Aytun Çıray, aynı komisyonun AK Partili üyeleri Burdur Milletvekili Reşat Petek ve İzmir Milletvekili Hüseyin Kocabıyık’la ilgili yaptığı ‘araştıracak değil araştırılacak isimler’ açıklamasından sonra hakkında "FETÖ usulü bir iftira kumpası başlatıldığını" ve hedef haline getirildiğini söyledi.

“Sırf 15 Temmuz FETÖ Darbesini Araştırma Komisyonunun görevini iyi yapmasının şartlarını belirttiğim ve doğru uyarılarda için bulunduğum bu iftira kampanyası başlatıldı” diyen Çıray, FETO mühtedilerinin (dönmelerinin) bu tür çirkin teşebbüsleri ve operasyonları bana vız gelir tırıs gider’ diye konuştu.

"FETÖ üzerinden dönemin Başbakanı ve AKP iktidar çekirdeğini etkilemek, post ve cukka kazanmak için Pensilvanya’ya her türlü dalkavukluğu yapmış tipler" olduğunu ifade eden Çıray, "Bu kripto tiplerin üyesi olduğum '15 Temmuz FETÖ Darbesini Araştırma Komisyonu'nu gölgelemelerinden ve tekerine çomak sokmalarından endişe ettim, ediyorum.’ dedi.

Çıray’ın TBMM Başkanlığı vasıtasıyla yazılı olarak cevaplandırılmasını istediği sorular şöyle:

-İzmir’de basılan ve bütün Ege Bölgesinde dağıtılan Yeni Asır Gazetesi FETÖ örgütüyle ilişkili olduğu iddiasıyla haklarında hukuki süreçler başlatılan Kavuklar Grubundan 2010’nun Ocak ayından 2016 15 Temmuz’una kadar hangi süre ve periyotlarla reklam almıştır? Bu gruptan ilgili süre içinde elde ettiği toplam reklam geliri ne kadardır?

-Yeni Asır Gazetesi, Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Küçükbay’ın yine bu çerçevede hakkında hukuki süreçler başlatıldığı Küçükbay Grubundan 2010 Ocak ayı ile 2016 Temmuz ayı arasında hangi süre ve periyotlarla reklam almıştır? Bu gruptan ilgili süre içinde elde ettiği toplam reklam geliri ne kadardır?

-Bu reklâm gelirleri söz konusu işadamları tarafından Yeni Asır gazetesini FETÖ adına finanse etmek için mi verilmiştir?