Gül: Bu kadroların ülkeyi sadece imarda değil hukukta da güçlendireceğine inanıyorum

Üçüncü köprü açılışında konuşan eski Cumhurbaşkanı hukuk ve insan hakları vurgusu yaptı. Gül'ün gündeminde Cizre'deki saldırı da vardı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün açılış töreninde konuşan 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, "Bölgemizden kaynaklanan, terörden kaynaklanan, bütün bunları da akılla, bütün bunları kendi tarihimizden ve insanlık tarihinden aldığımız tecrübelerle, vizyonla aşılacağına ve parlak günlerin hep birlikte yaşayacağımıza inanıyorum. Bu kadroların ülkeyi sadece imarda değil, insan hakları ve hukukta da güçlendireceğine inanıyorum" dedi.

'EMEĞİ GEÇENLERİ EN YAKİNEN BİLEN BENİM'

Gül'ün açıklamalarından satır başları şöyle:

Bu köprünün yapılmasında en çok emeği geçenleri en yakınen bilen kişi benim. Uzun süre başbakanımız olan, değerli Cumhurbaşkanımız, bu köprünün ve diğer eserlerin Türkiye’ye kazandırılmasında Tayyip Bey’in, kararlılığı, istikrarı ve azmi, en büyük katkı onun. Ama ondan sonra değerli Başbakan Binali Bey’in, 2002’de AK Parti olarak kurduğumuz hükümette Ulaştırma Bakanımız olan, şimdiki Sayın Başbakan. Kendilerini gerçekten tebrik ediyorum. Şüphesiz ki onlarla birlikte çalışan bütün diğer kabine üyelerimiz, önceki başbakanımız, hepsinin çok büyük katkısı var.

Hepsinin çok büyük vizyoner bakışı var. Şüphesiz ki bu köprüyü ve yolları vaktinden önce yapan İbrahim Çeçen beyi, yerli, yabancı emeği geçen her kesim mühendisleri tebrik etmek gerekir. Bugün bu büyük mutluluğu yaşarken maalesef hüzünler de yaşıyoruz. Cizre’de şehit olan polislerimiz coşkumuzu gölgeliyor. Hepsine Allah’tan rahmet diliyorum. Bu yönde kararlı bir şekilde giderken birçok problemler, bölgemizden kaynaklanan, terörden kaynaklanan, bütün bunları da akılla, bütün bunları kendi tarihimizden ve insanlık tarihinden aldığımız tecrübelerle, vizyonla aşılacağına ve parlak günlerin hep birlikte yaşayacağımıza inanıyorum. Bu kadroların ülkeyi sadece imarda değil, insan hakları ve hukukta da güçlendireceğine inanıyorum