Başbakan Yıldırım: Topyekun savaş açtık

Başbakan Yıldırım, Cizre'deki saldırı için, "Terör örgütlerine topyekün savaş açtık. Atatürk'ün dediği gibi ya istiklal, ya ölüm" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Başbakan Binali Yıldırım, Suriye'de 'tem tehditleri ortadan kaldırana kadar' operasyonun devam edeceğini söyledi.  Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov'un Ankara ziyaretinde düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Yıldırım, Cerablus operasyonu, son günlerde yoğunlaşan saldırılar ve vize serbestisiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Binali Yıldırım, açıklamasında şunları söyledi:

BİLDİKLERİNİ ARKALARINA KOYMASINLAR: Bu sabah erken saatlerde Cizre'de 11 şehidimiz, polis kardeşimiz var. Yaralılarımız var, çok sayıda, tedavi altında, onlara da acil şifalar diliyorum. Hiçbir terör örgütü, Türkiye Cumhuriyetini esir alamaz. Bildiklerini arkalarına koymasınlar. Milletimiz şunu anlasın ve bilsin ki bu terör örgütlerinin tümüne topyekün savaş açtık. Kurtuluş Savaşı'nda Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün dediği gibi 'Ya istiklal ya ölüm' ve 79 milyonun kardeşliğine, birliğine, beraberliğine kast eden bu alçaklara her türlü hak ettikleri cevabı vereceğiz.

MÜLTECİLER TÜM AVRUPA'NIN SORUNU OLUR: Bulgaristan ile geliştirdiğimiz bu ikili ilişkiler tabiatıyla AB ilişkilerine de olumlu katkı sağlamaktadır. Türkiye Ortadoğu’da özellikle Suriye ve Irak’ta uzun yıllardır devam eden iç savaş nedeniyle 3 milyondan fazla mülteciye ev sahipliği yapmaktadır. Bu sorunun bölgesel ve küresel bir sorun olduğunu asla akıldan çıkarmamamız lazım. Avrupalı dostlarımızın mülteci sorununun çözümü konusunda daha fazla sorumluluk alma zamanı gelmiş, geçmektedir.

VİZE SERBESTİSİ: Ekim ayı sonunda yürürlüğe girmesi beklenen vize serbestisi ve geri kabul anlaşmasının sonuçlandırılması hayati bir öneme sahiptir. Bu anlaşmaların bir şekilde yapılamaması halinde mülteci sorunu artık Türkiye’nin sınırları içerisinde değil, bütün Avrupa’yı da ilgilendirecek bir sorun haline dönüşecektir. Bu meseleyi değerli dostuma bütün detayları ile anlattım. Zannederim AB liderleriyle görüşmeleri olacak, onlara aktarma fırsatı olur.

TWITTER'DAN AÇIKLAMA

Öte yandan, Başbakan Binali Yıldırım, sosyal paylaşım sitesi Twitter'da yaptığı açıklamada ise Cerablus operasyonuyla ilgili paylaşımlarda bulundu: