Çavuşoğlu'ndan Müslim'e imalı teşekkür!

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, PYD'de lideri Salih Müslim'in açıklamasının 'gerçek niyetini ortaya çıkardığını' belirterek, "Esasen kendilerine teşekkür ediyoruz. Müttefiklerimize sürekli anlatmak istediğimiz şeyi itiraf etti" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Estonya Dışişleri Bakanı ve Avrupa Konseyi Dönem Başkanı Marina Kaljurand ile görüşmelerin ardından, Bakanlık konutunda ortak basın toplantısı yaptı. Çavuşoğlu Fırat kalkanı operasyonuna tepki gösteren PYD lideri Salih Müslim'e, "Bataklıktan bahsediyor... Sen burada Türkiye’nin ne yapacağını değil sana ne olacağını düşünmelisin. Türkiye’nin hedefi bataklığı kurutmaktır. Senin ajandan buysa sen de korkabilirsin" cevabını verdi.

Erdoğan'dan Müslim'e operasyon yanıtıErdoğan'dan Müslim'e operasyon yanıtı

Çavuşoğlu, "Tanklarımız şu anda gereğini yapıyor. TSK’nın planları aksamadan devam ediyor. Peki Salih Müslüm YPG PYD neden rahatsız oldu? Onlar DAİŞ’le mücadele etmiyorlar mıdır: Esasen kendilerine teşekkür ediyoruz. Müttefiklerimize sürekli anlatmak istediğimiz şeyi itiraf etti. PYD’nin gizli ajandası ortada. Bir an evvel bu Suriye Demokratik Güçleri içindeki YPG unsurları Fırat’ın doğusuna geçmelidir. Aksi takdirde Türkiye olarak gereğini yapacağız. Bataklıktan bahsediyor... Sen burada Türkiye’nin ne yapacağını değil sana ne olacağını düşünmelisin. Türkiye’nin hedefi bataklığı kurutmaktır. Senin ajandan buysa sen de korkabilirsin. Ama eğer Suriye’nin bütünlüğünü savunuyorsan tedirgin olmamalısın" dedi.

Salih Müslim'den Türkiye'ye tepkiSalih Müslim'den Türkiye'ye tepki