Kılıçdaroğlu: Sapıkça bir saldırı

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Gaziantep'teki saldırıyı kınadı. Kılıçdaroğlu, bir düğünü hedef alan saldırıyı 'sapıkça' diye niteledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK), Gaziantep saldırısının ardından olağanüstü toplanıyor. Saat 17.00'de başlayacak toplantıya CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başkanlık edecek.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu Gaziantep saldırısına ilişkin, "Halkımız yüksek dayanışma ruhu ile kendisine yönelen bütün tuzakları bir kere daha ezip geçecektir" dedi. CHP terör saldırısı sonrası olağanüstü toplantı kararı aldı.

'HALKIMIZ EZİP GEÇECEKTİR'

Toplantı öncesi, Gaziantep'teki saldırıya ilişkin bir açıklama yapan Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

"Bir düğün evine saldıracak kadar sapıkça bir eylemle birlik ve bütünlüğümüzü sarsmayı planlayanlar, hain emellerine asla ulaşamayacaklardır. Halkımız yüksek dayanışma ruhu ile kendisine yönelen bütün tuzakları bir kere daha ezip geçecektir. Bu büyük acının gölgesinde halkımızın gösterdiği asil ve vakur duruş bunun en büyük delilidir."

'LANETİN ÖTESİNE GEÇMEK GEREKİYOR'

Saldırı sonrası NTV'ye konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke de katliamı lanetledi. Böke şunları söyledi:

"Türkiye yeni boyutlar eklemlenmiş bir terör saldırılarıyla karşı karşıya. Bu durumda lanetlemek mutlaka PKK'ya IŞİD'e lanet okumak gerekiyor. Ancak bunun bir adım ötesine de geçme zamanının geldiği aşikar. Şapkamızı önümüze koyup bunun neden olduğunu doğru tespit edip ve bu tespiti yaptıktan sonra da bu acıların tekrar tekrar yaşanmasına engel olacak kapsamlı, sistematik bir terör karşıtı yaklaşıma ihtiyacımız var ülke olarak. İç politikayı da dış politikayı da yeniden güvenliği inşa edecek şekilde tasarlamak gerekiyor. Hepimiz ortak bir şekilde artık yeter diyoruz. Terörle mücadele vereceksek güvenlikle başlayan ama onunla sınırlı olmayan bir yeni siyasete ve yeni iş yapma biçimine çok acil derecede ihtiyacımız var." (HABER MERKEZİ)