Kurtulmuş: Başımıza gelenlerin çoğu Suriye yüzünden

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, Türkiye'nin Suriye politikasında köklü değişiklikler olacağının işaretini verdi. Kurtulmuş, "Burada Rusya ile ilişkiler önemli" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Türkiye'nin Suriye politikasına ilişkin özeleştiri yaptı.

Hürriyet yazarı Murat Yetkin, bu günkü köşesinde Kurtulmuş'un 17 Ağustos’ta bir grup gazeteci, öğretim üyesi ve düşünce kuruluşu temsilcisiyle yaptığı toplantıdaki sözlerine yer verdi.

'RUSYA İLE İLİŞKİLER ÖNEMLİ'

"Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Türkiye'nin bugün başına gelen 'birçok şeyin' Suriye'deki durum ve 'Suriye politikasının bir sonucu' olduğunu söyledi" diyen Yetkin, Kurtulmuş'un şöyle devam ettiğini aktardı:

“Ben bunu yıllardır söylüyorum. Keşke zamanında geçerli bir barış perspektifi geliştirilebilseydi. Yakında inşallah dışarıdan zorlamayla değil, Suriye halkının kabul edebileceği bir çözüm bulunacaktır. Burada Rusya ile ilişkiler önemli."

'PUTİN BELLİ BİR KİŞİYE SİYASETİNİ BAĞLAMAZ'

Rusya ve İran’ın Beşar Esad’a verdiği desteğin nasıl aşılacağı sorusunu ise Kurtulmuş, "Bence Rusya belli bir kişiye siyasetini bağlamayacaktır. Vekâlet savaşlarının sonu geldi. İnşallah bir çözüm buluruz” diye yanıtladı.

Yetkin, kurtulmuş'un bu sözlerini " Türkiye’nin Suriye politikası bakımından şimdiye dek resmi bir ağızdan yapılmış en üst düzey özeleştiri ve Ankara’nın Suriye siyasetinde bir dönüm noktasına geldiğini gösteriyor" diye değerlendirdi.

Yazının tamamı