Meclis'te darbe komisyonu neden kurulamadı?

15 Temmuz darbe girişimini araştırmak üzere bir komisyon kurulması uzun süredir gündemde. Ancak AK Parti komisyona henüz üye vermedi. Peki neden? İşte Ankara kulislerinde konuşulanlar.

Google Haberlere Abone ol

Hülya Karabağlı  [email protected]

ANKARA - AK Parti,  TBMM’de 15 Temmuz’dan sonra 4 siyasi partinin ortak adımlarıyla kurulan ‘Darbeleri Araştırma Komisyonu'na üye vermediği için çalışmalar başlayamadı. Muhalefet kulislerinde rivayet muhtelif. Kamuoyuna darp görüntüleri yansıyan darbecilerin cezaevinde ziyaretleri ile konuşmalarının önüne geçmek için iktidar kanadının üye vermediğini söyleyenler var. 'AK Parti-FETÖ ortaklığının arka planının ortaya çıkmasının istenmediği' gerekçesiyle çalışmaların ertelendiğini savunanlar var. Kulislerde, AK Parti yönetiminin önümüzdeki süreçte başlayacak davalara dikkat ederek  ‘yargıya müdahale’ anlamına gelecek bir adım atmaktan çekindiği de söyleniyor.

AK Parti’nin henüz isim bildirmediği araştırma komisyonu için CHP, MHP ve HDP görev yapacak milletvekillerini belirledi.  TBMM’nin tatile girmesi halinde  çalışmalar sonbahara kalacak.

KILIÇDAROĞLU BAŞBAKAN'A SORDU 

Partisinin bu haftaki grup toplantısında konuşan Kılıçdaroğlu konuyu gündeme getirmiş  ve “‘AKP neden komisyona üye vermedi?” diye sormuştu.

Darbe girişiminin ardından dört partinin de ortak bir metinle duruş sergilediğini hatırlatan CHP, AK Parti’nin bunun devamını getirmediğini kaydederek, “CHP milletvekilleri dediler ki, bir araştırma önergesi verelim. 26 Temmuz’da oybirliğiyle karar alındı. Bugün 17 Ağustos. Bütün partiler araştırma komisyonuna üyelerini verdi, üye vermeyen sadece Adalet ve Kalkınma Partisi. Neden bu araştırma komisyonuna milletvekili görevlendirmiyorsunuz? Bu soruyu Binali Yıldırım Bey’e sormak gerekiyor. Bu darbe girişiminin siyasal ayağının ortaya çıkarılması lazım” demişti. (DUVAR)