Meclis yeraltına iniyor!

Darbe girişiminin ardından TBMM’ye 15 Temmuz ayarı geliyor. Meclis'te yepyeni bir sığınak kurulacak. Ayrıca olağanüstü hallerde çalışılacak ‘Genel Kurul’ benzeri bir çalışma mekanı düşünülüyor.

Google Haberlere Abone ol

Hülya Karabağlı hkarabağ[email protected] tr.

DUVAR - 15 Temmuz darbe girişiminden ders çıkaran TBMM Başkanlık Divanı, bir dizi güvenlik önlemleriyle olağanüstü hallerde her şeyin tıkır tıkır işlemesini sağlayacak tedbirleri masaya yatırdı. TBMM’de Başkanlık Divanı'nın bugünkü toplantısından '15 Temmuz güvenlik kararları' çıktı. Darbe girişimi gecesi bombalanan TBMM’de aranıp da bulunamayan sığınak, uygun bir yer seçilip, içinde gıda takviyesiyle yeniden düzenlenecek.

Olağanüstü hallerde çalışmaların aksamaması için ‘genel kurul’ benzeri bir çalışma mekanı oluşturulacak. Sığınak, konvansiyonel silahlara ve kimyasal saldırılara karşı da dayanaklı olacak.

Yeraltı konseptinde ‘genel kurul’ benzeri mekan da, olası bir saldırıda çalışmalarına devam edecek şekilde yapılacak.

15 Temmuz akşamı bombalanan TBMM'de hasar oluşmuştu 15 Temmuz akşamı bombalanan TBMM'de hasar oluşmuştu.

Yeraltında bir tam donanımlı bir sığınak ve genel kurul benzeri teknolojilerin aldığı bir çalışma alanı oluşturulacak. Aynı alanda, basın merkezinin kurulması da planlandı.

BOMBADAN ÇUKUR AÇILAN YER İLE SÜTUNLAR MÜZE OLACAK

Toplantıda, “Milletin Meclisi'ni Millet Yapar" adıyla bir kampanya yapılması konusu değerlendirildi ancak, karar verilmedi. 15 temmuz gecesi ilk bombanın düştüğü ve çukur açılan yer ile bombaya hedef olan şeref holü arasında bir demokrasi yolu oluşturulacak.

Bombanın hasar verdiği sutün müze yapılacak.