Ben devletim diyen emniyet müdürü hapishanede

HDP’li Aslan, kendisine "Ben devletim' diyen eski Batman Emniyet Müdürü'nün 'Gülenist hareketten' tutuklandığını söyledi. Aslan, "Bu emniyet müdürüne ilişkin suç duyurumuzu geri çeviren savcı da şimdi tutuklu" dedi.

Google Haberlere Abone ol

Hülya Karabağılı  [email protected]

ANKARA- HDP Batman Milletvekili Mehmet Ali Aslan, 29 Aralık 2015'te, kendisine kimlik soran bir polisle konuşması sırasında araya girerek ‘Biz devletiz’ diyen Emniyet Müdürü'nün 'Gülenist hareketten yakalanıp hapse atıldığını söyledi.

TBMM Genel Kurulu’nda 'torba yasa' görüşülürken söz alan HDP’li Aslan, "FETÖ/PDY' mensubu olduğu gerekçesiyle gerekçesiyle tutuklanan eski Emniyet Müdürü Ahmet Duran Bitmez ile Batman'da aralarında geçen bir konuşmayı anlattı.

Bu diyaloğun 29 Aralık 2015'te gerçekleştiğini belirten Aslan, şunları söyledi:

"Bu emniyet müdürü, Batman Emniyet Müdürüydü ve ben sivil bir polise kimlik sorunca bu dedi ki: 'Biz devletiz." Ve beni iteledi. 'Ben devletim.' dedi şu fotoğrafta gördüğünüz Emniyet Müdürü. Ben bunu gösterirken de iktidar sıralarından birçok vekil "Oh, iyi yapmış" gibi laflar söylüyordu ama ne ilginçtir ki aynı Emniyet Müdürü geçtiğimiz günlerde Zaho'da yakalandı. Gülenist hareket tarafından yani onlarla irtibatlı olduğundan dolayı yakalandı. Karşılaştıralım, aynı kişi 'Ben devletim' diyordu, şimdi onu yakalayanlar da 'Ben devletim' diyor ve suç duyurusunda bulunduk."

'SORUŞTURMAYAN SAVCIYI DA İÇERİ ALDILAR'

Suç duyurusuna o dönem savcının takipsizlik kararı verdiğini de belirten HDP'li Aslan şöyle devam etti:

"Sonra savcı da FETÖ'den içeriye alındı ve her ne hikmetse… Valiliğe de ben yine dilekçeyle başvurmuştum bu ilgili Emniyet Müdürü hakkında idari soruşturma başlatsın diye. Şu anki Batman Valisi Ahmet Deniz de henüz bununla ilgili bir idari soruşturma başlatmış değildir. Acaba neden korunuyor, neden idari soruşturma başlatılmadı, birileri mi korunmaya çalışılıyor?"

NE OLMUŞTU?

Batman'da 29 Aralık 2015'te PKK'ya yapılan operasyonları protesto etmek isteyen gruba polis engel olmuştu. HDP Batman milletvekili Mehmet Ali Aslan kendisiyle tartışan polisi emniyet Batman İl Emniyet Müdürlüğünde görevli Emniyet Müdürü Ahmet Duran Bitmez şikayet ederek "Bu kim kimliğini göstersin?" demişti.  Bitmez ise milletvekiline "O devlet" diye cevap vermişti. Bunun üzerine Mehmet Ali Aslan, "Ne devlet,i devlet benim" deyince emniyet müdürü Bitmez. "Devlet benim sen vekilsin" diye karşılık vermişti.

ZAHO'DA YAKALANDI

3. sınıf Emniyet Müdürü Ahmet Duran Bitmez hakkında darbe sonrası başlatılan operasyonlar çerçevesinde gözaltı kararı verildi. Teslim olmayan Bitmez Kuzey Irak'ın Zaho kentine kaçtı. Zaho'da yakalanan Bitmez Türkiye'ye teslim edildikten sonra tutuklanarak cezaevine konuldu.