TBMM'den Ceylanpınar'ın araştırılmasına izin çıkmadı

HDP'li Baydemir, Meclis'e 'çözüm sürecini bitiren olay' diye nitelenen 'Ceylanpınar cinayetleri'nin araştırılması için önerge verdi. Önerge sadece CHP'den destek buldu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Meclis'in Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinde 2015 yılında 2 polisin öldürülmesiyle ilgili araştırma yapması için verilen önerge AK Parti ve MHP'lilerin oylarıyla reddedildi.  İki polisin öldürülmesinin çözüm sürecinin sonlandırılmasında etkili olduğu öne sürülmüştü.

HDP Şanlıurfa Milletvekili Osman Baydemir, Mecils Başkanlığı'na 22 Temmuz 2015’te Ceylanpınar'da iki polisin öldürülmesiyle ilgili araştırma önergesi verdi. Önerge bugün Meclis Genel Kurulu’nda  ele alındı.

BAYDEMİR: BÜYÜK BİR KUMPAS

Önerge üzerine söz alan HDP Urfa Milletvekili Osman Baydemir, iki polisin öldürüldüğü saldırının bir provokasyon olduğunu öne sürdü. Baydemir, şunları söyledi:

"Siyasi partilerin bu karanlık olayı ortaya çıkarması halinde, darbe mekanizmasının da araçları ortaya çıkarılmış olacak. Bir tuzak kurulmuş ve bu tuzak harfi harfine uygulanmış. Büyük bir kumpasla karşı karşıya bulunduğumuzu görüyoruz.”

'EV ARKADAŞLARININ İFADESİ ALINMADI'

Öldürülen polislerle aynı evde kalan üçüncü polisin hala ifadesinin alınmadığını söyleyen Baydemir, en büyük karanlık perdelerden birinin de bu husus olduğunu söyledi. Baydemir, şöyle devam etti:

“Bu dosyada iki temel dayanak var. Bunlardan biri ihbarcı. İhbarcının kendisi kayıp. İhbarcının abisi darbe girişiminden tutuklandı. İhbarcının diğer abisi aranıyor. Eğer gerçekten çatışma ve çatışmadan kaynaklı ölümlerin, gerçeklerin üstü örtülsün istemiyorsak çatışmayı başlatan kıvılcım olan, fitili ateşleyen bu vakayı aydınlatmak durumundayız.”

CHP'Lİ GÖK: CESARETE SAHİP OLUNMALI

Önergeye ilişkin söz alan CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, Türkiye’nin geçmişinden gelen bütün karanlık olayları aydınlatacak bir cesarete sahip olunması gerektiğini dile getirdi.

Ancak konuşmaların ardından yapılan oylamada önergenin TBMM gündemine alınması reddedildi. Oylamada AK Parti ve MHP milletvekilleri 'hayır' oyu verdi.

NE OLMUŞTU?

Ceylanpınar'da görev yapan polis memurları, 22 Temmuz 2005'te Feyyaz Yumuşak ve Okan Uçar evlerinde başlarından vurulmuş halde bulunmuştu. (HABER MERKEZİ)