TBMM'de İsrail gerilimi

Jet hızıyla Dışişleri Komisyonu'na getirilen Türkiye-İsrail anlaşmasının görüşmelerinde iktidarla muhalefet arasında tansiyon yükseldi. AK Partili komisyon başkanı, görüşmeleri gazetecilere kapatınca, muhalefetten itiraz geldi.

Google Haberlere Abone ol

Hülya Karabağlı [email protected]

DUVAR - TBMM Başkanlığı'na sunulduktan sonra Dışişleri Komisyonu'nun öğleden sonraki toplantı gündemine alınan Türkiye- İsrail anlaşmasının görüşmelerinde medya gerginliği yaşandı. AK Partili Komisyon Başkanı Taha Özhan, medyanın kısa bir görüntü almasını ardından toplantının kapalı yapılacağını söyleyince CHP ve HDP'li üyeler karşı çıktı.

CHP Ardahan Milletvekili Öztürk Yılmaz, komisyon başkanına toplantının açık yapılmasının kendileri için bir sakıncası olmadığını söyledi ve "Bu anlaşmada saklanacak bir şey mi var? Zaten buradan genel kurula indirilecek ve herkes görüşünü açıklayacak. Mavi Marmara olayı basit bir olay değil, medyanın buradaki görüşleri öğrenmesi iyi olur. Bu toplantı açık yapılmalı, medyaya kapatılmasın" dedi.

GAZETECİLER DIŞARI ÇIKARTILDI

CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem de, İsrail anlaşmasının Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının tümünü ilgilendirdiğini, ayrıca seçim kampanyasının bir parçası yapıldığını belirterek, toplantının açık yapılması görüşünü dile getirdi.

HDP'li komisyon üyesi de CHP'ye desteklerini açıkladı. Ancak, AK Partili komisyon başkanı tutumundan geri adım atmadı. Bunun üzerine medya mensupları dışarı çıkartıldı ve görüşmeler basına kapalı yapıldı.

Anlaşmanın komisyondan kısa zamanda çıkması bekleniyor. TBMM tatile girmeden önce de Genel Kurula indirilecek.