Tanrıkulu: Tahliyeler yasayla yapılmalıydı

CHP'nin hukukçu milletvekili Sezgin Tanrıkulu'ndan cezaevinden tahliyelere itiraz: Şartlı salıverilmenin ve denetimli serbestliğin OHAL ile ilgisi yok.

Google Haberlere Abone ol

Özlem Akarsu Çelik  oakarsu@gazeteduvar.com.tr

DUVAR - Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın sabah saatlerinde Twitter'dan duyurduğu 671 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile 93 bin kişinin cezaevlerinden tahliyesi beklenirken yönteme, CHP'nin hukukçu milletvekili Sezgin Tanrıkulu'ndan itiraz geldi.

Ceza ve güvenlik tedbirlerinin infazı hakkında kanunda iki değişiklik öngören  671 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname'nin (KHK) anayasaya aykırı olduğunu söyleyen Tanrıkulu, "Daha önce iki kez bu yönde teklif vermiştim. İtirazım yönteme dairdir. Bunu KHK ile çıkaramazlar. KHK, OHAL'in ilan sebepleriyle sınırlıdır. Şartlı salıverilmenin ve denetimli serbestliğin OHAL ile ilgisi yok. Bunu mutlaka yasayla çıkarmaları gerekirdi" eleştirisinde bulundu.

'24 SAATTE ÇIKARDI'

Tanrıkulu, "Burada içerik bir yana yöntem bakımından anayasaya aykırılık var. Hükümet bunu bir yasal düzenleme olarak Meclis'e getirseydi 24 saatte çıkardı.Yapılan, doğrudan TBMM'nin yasama yetkisinin kanun hükmünde kararname ile gaspıdır. Bunu yasayla parlamentoya getirselerdi 4 siyasi parti anayasaya aykırı olmayacak biçimde hem konu hem içerik bakımdan çok rahat bir şekilde çıkartabilirdi" dedi.