TBMM'de 'iyi' ve 'kötü Hakkarili ayrımcılığı!

TBMM'de iktidar grubuna gelen Hakkarililer Meclis'e girdi, HDP’ye gelenler kapıdan döndürüldü.

Google Haberlere Abone ol

Hülya Karabağlı   [email protected]

DUVAR - TBMM Genel Kurulu’nda, Hakkari ve Şırnak’ı il statüsünden çıkarıp ilçe yapan düzenlemeye ilişkin iktidar ve muhalefet kanadı arasında zıtlaşma sürerken yerlerinden yurtlarından kalkıp gelen Hakkarililer ayrımcılığa maruz kaldı. AK Parti'nin bugünkü  grup toplantısında Hakkarili vatandaşlar 15 Temmuz sonrası alınan çok sıkı güvenlik tedbirini zorlanmadan aşıp içeri girdi;  ancak HDP grubuna katılmak üzere gelen 200’e yakın Hakkari ve Şırnaklının önemli bölümü ‘güvenlik’ gerekçesiyle içeri alınmadı. Bu durum Meclis’te tepkiyle karşılandı.

'İYİ HAKKARİLİ' İKTİDAR GRUBUNDA

AK Parti'nin bugün yapılan grup toplantısına Hakkari ve Şırnak’tan ilçe statüsüne karşı tavırlarını ortaya koymak için bir grup vatandaş katıldı, 'Hakkari' sloganları atıldı. Sanatçı  Yılmaz Erdoğan da kulislerde rahatça dolaştı, gazetecilere açıklama yaptı ve bir güvenlik engeliyle karşılaşmadan Başbakan Binali Yıldırım’la görüştü. Tüm bu manzara bir sanatçının da memleketine destek vermesi açısından herkesi rahatlattı ve umutlandırdı. Hatta, tasarının bu düzenlemesinin paketten düşürülebileceği yorumları da yapıldı.

HDP’YE GELENLER ALINMADI

AK Parti'yle aynı günde grup toplantısını yapan HDP’nin 200’e yakın Hakkarili ve Şırnaklı konuğu ise o kadar şanslı değildi. TBMM’de, ‘bir eylem hazırlığı’  istihbaratı gerekçesiyle Melis’e alınmadılar. HDP Grubu devreye girdi ancak bölgeden gelenlerin içeri girmelerini sağlayamadı. Grubun içinden bazı oda başkan ve üyelerine  izin verildi. Bölgeden gelen bu vatandaşlar daha sonra Ankara Güvenpark’a gitti.

Etiketler TBMM Hakkarili