Kılıçdaroğlu’ndan Çavuşoğlu’na: Mavi Marmara aileleriyle görüştünüz mü?

Dışişleri Bakanı 13.00'te CHP Genel Merkezi'ne gitti. İsrail ile normalleşmeyi sağlayacak mutabakat metnini CHP liderine sundu. Kılıçdaroğlu'nun sorusu dikkat çekiciydi.

Google Haberlere Abone ol

Hülya Karabağlı

ANKARA - Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İsrail ile yapılacak anlaşmanın en kısa sürede TBMM’den geçirilmesi konusundan destek istediği CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay ve temsilcilerine söz konusu mutabakat metninin bir örneğini verdi. Anlaşma metninde İsrail askerlerinin Türkiye mahkemelerinde yargılamalarının düşürülmesine ilişkin hüküm ile İsrail’in Mavi Mavi mağdurlarına ödeyecekleri tazminat konusunun yer aldığı öğrenildi. Alınan bilgiye göre, görüşmede, CHP liderinin bakan Çavuşoğlu’na Mavi Marmara mağdurlarının aileleriyle bu konuların görüşülüp görüşülmediğini sorduğu ve Dışişleri Bakanının ‘bazılarıyla görüştüklerini’ söylediği öğrenildi.

Kılıçdaroğlu’nun mutabakat metnine destek isteyen bakan Çavuşoğlu’na bir inceleme yaptıktan sonra nihai kararı vereceklerini söylediği öğrenildi.

IRAK - SURİYE - RUSYA - MISIR

Görüşmede, Irak, Suriye, Rusya ve Mısır’ında gündeme geldiği, Yunanistan 12 mil iddiasını konuşulduğuna dikkat çekiliyor. CHP kanadı, OHAL’e dikkat çekerek sınırlı olmasına yönelik görüşünü yineledi. (DUVAR)