'AK Parti gençliği, ihale ve slogan' tartışması sürüyor

AK Parti gençliğini 15 Temmuz sonrası slogan ve söylem üretemediği gerekçesiyle eleştiren Yeni Şafak yazarı Salih Tuna, özellikle “İhale işlerini becerebilirler ama bunu beceremiyorlar” sözlerine yönelik eleştirilere bugünkü köşesinden karşılık verdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR – AK Parti hükümetlerine yakınlığıyla bilinen Yeni Şafak gazetesi yazarlarından Salih Tuna’nın geçtiğimiz hafta katıldığı bir TV programında AK Parti Gençlik Kolları ile ilgili söylediği sözlerin yarattığı tartışma sürüyor. Salih Tuna o sözlerinin ardından kendisine Cumhurbaşkanlığı ve hükümet çevrelerinden gösterilen tepkiler üzerine bugün aynı konuyla ilgili bir yazı daha yayınladı ve ‘imalı’ bir şekilde özür diledi.

Yeni Şafak yazarı Salih Tuna, geçtiğimiz perşembe günü Ülke TV’de katıldığı bir programda AK Parti gençlik örgütlerini 15 Temmuz darbe girişimi sonrasındaki performansı nedeniyle eleştirmiş ve “çok güzel giyiniyorlar ama iki slogan, bir marş üretemediler” demişti. Tuna’nın özellikle, “İhale işlerini becerebilirler ama bunu beceremiyorlar” sözleri parti üyeleri, bazı başka yazarlar ve hatta bakanlar tarafından tepkiyle karşılanmıştı.

Tuna’ya tepki gösterenler arasında Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç da vardı. Kılıç Twitter hesabından, “15 Temmuz'da hainlere meydan okuyan AK Parti Gençliğini başarısızlıkla suçlamak işgüzarlık değilse, ya akıl tutulmasıdır ya da körlüktür!” ve “AK Parti gençliğini televizyon ekranlarından ‘Özeleştiri’ süsüyle zan altında bırakanları kahramanlarımızdan özür dilemeye çağırıyorum” diye yazmıştı.

‘SARAY’DAN DA TEPKİ

Cumhurbaşkanlığı Kültür Sanat Genel Koordinatörü Orhan Karakurt da yine Twitter hesabı üzerinden “Şehit olmak için yollara dökülen gençlerin anlından öpüyorum. Abileri olarak ben meydanlarda slogan üretiyorum. Sen işine bak” sözleriyle Salih Tuna’ya tepki göstermişti.

Salih Tuna bugünkü Yeni Şafak gazetesinde yayınlanan yazısının önemli bir bölümünü bu konuya ayırdı. Sözlerinin çarpıtıldığını öne süren Tuna, “Bir yemin önerisi ve AK Partili gençler için Not 2” başlıklı yazısının ilgili bölümüne, “Manidar olan söz konusu konuşmanın yayımlandığı Perşembe gecesi değil de, 3 gün sonra tepki gösterilmesiydi” diye başladı.

Meydanlardaki AK Partili gençlere bir şey söylemediğini üç oğlunun da onlarla birlikte olduğunu belirten Tuna, Mısır’daki darbe karşıtı gösterilerde çıkan Rabia işaretini hatırlattı ve şöyle devam etti:

“Benim sözüm 15 Temmuz sonrası, 24 gün 24 gece meydanları dolduran o kahraman gençlerimize slogan, marş, İngilizce başta olmak üzere birkaç dilde döviz, fotoğraf, resim, karikatür, pandomim, koreografi, ila ahir.. üretmeyen (profesyonel) gençlik teşkilatınaydı.”

‘BİZ ÇOK HARİKAYDIK DİYORSANIZ, ÖZÜR DİLERİM’

Tuna ardından kendisine yönelik “özür dile” çağrılarına da şu sözlerle yanıt verdi:

“Yok biz çok harikaydık; teşkilatta bu işlerle meşgul olan arkadaşlarımız çok üretkendi diyorsanız, sözüm yok. Hatta, madem öyle, size bühtan ettiğim için özür dilerim.”

SALİH TUNA NE DEMİŞTİ?

“Ak Parti gençlik teşkilatlarını eleştirmek istiyorum. Bir tane sloganımız yok, bir tane dövizimiz yok, sözümüz yok. Resimleriniz, sloganlarınız, marşlarınız nerede ya? Çok güzel giyiniyorsunuz aferin, hangi renk uyumlu bunu beceriyorlar. İşte iyi koşturuyorlar. Genç adam bir şey üretecek. 23 gün olmuş oradaki insanlar bir şey yapmak istiyor, onlara iki slogan, marş bir şey üret, hiçbir şey yok. Bu ne suskunluk! İhale işlerini çok iyi becerebilirler bilmiyorum ama bunu beceremiyorlar” şeklinde konuştu.

YAZININ TAMAMI