HDP'li 54 milletvekilinin 510 fezlekesi var

TBMM’de 59 sandalyesi olan HDP’de 54 milletvekilinin bilinen 510 dokunulmazlık dosyası var. 2015 Aralık ayına kadar düzenlenmiş fezleke sayısı 182 iken bu rakam 20 Mayıs 2016 tarihinde 510’a yükseldi.

Google Haberlere Abone ol

Hülya Karabağlı  [email protected]

ANKARA - TBMM’de dokunulmazlıkların kaldırılmasından sonra yargı kanadında HDP’li milletvekillerine yönelik hareketlilik dikkat çekiyor. Meclis'te diğer üç siyasi parti içerisinde en fazla dokunulmazlık dosyası HDP’lilere ait. Meclis’in üçüncü partisi HDP’den 54 milletvekilinin bilinen 510 dosyası var. Bazı milletvekillerinin daha önceki dönemden gelen dosyaları da mevcut. TBMM Genel Kurulu’nda Anayasa Değişiklik Teklifi’nin kabul edildiği 20 Mayıs 2016 tarihine kadar Meclis Karma Komisyon ve Adalet Bakanlığı’na intikal eden fezleke sayısı toplamda 510. Milletvekili andı içmeyen Leyla Zana’nın daha önceki dönemlerden de gelen 7 fezlekesi var.

Mitinglerden, konuşma içeriklerine kadar fezlekelerin düzenlendiği ve milletvekillerinin kullandığı ‘Kürdistan’, ‘gerilla’, ‘tutsak’ gibi ifadelerin sakıncalı bulunduğu görülüyor. (DUVAR)