Abdullah Gül: Herkes aklını bir kişiye teslim ederse sonu böyle olur

AK Parti'de 15'inci kuruluş yıl dönümü heyecanı vardı. Parti genel merkezinde düzenlenen törende konuşan eski cumhurbaşkanı, Gülen cemaatini ve darbe girişimini eleştirdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - AK Parti'nin kuruluşunun 15'inci yıl dönümü için düzenlenen törende konuşan eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, "Gerek yeni bir cemaat olsun, ideolojik bir yapı olsun, siyasi yapı olsun eğer aklını fikrini bir kişiye teslim ederse sonu böyle olur" dedi.

Partinin kurucularından olan Gül,  darbe girişimini eleştirdiği konuşmasında "Herkesin aklının, fikrinin muhakemesini ortaya koyması gerekir. Bu yapılar şeffaf olmazsa, gizlilikler olursa, Müslümanlıkta görüşmemiş şekilde takiye yapılırsa, ikiyüzlü olunursa ülkelerin başına bu tip felaketleri getirirler. Çok şükür bu karanlık sayfa açılmadı” ifadelerini kullandı.

“Herkesin hayat standartları yükseldi, taşın, toprağın değeri arttı, Türkiye’yi dost olmaya uğraşılan bir ülke yaptık” sözleriyle Cumhuriyet tarihinin en parlak dönemlerinin AKP iktidarları zamanında yaşandığını savunan Gül, AKP’ye açılan kapatma davasını hatırlatarak “Hiçbir zaman rövanşist olmadık, hep geleceğe baktık” diye konuşan Gül sözlerini şöyle bitirdi: “Evrensel hukukun özelliklerinin farkındayız. 15 yıl önce yaptığımız gibi, yapacağınız planlarla insanların güvenini kazanacaksınız. İnanıyorum ki Türkiye’yi bu ortamdan çıkaracağız. Unutmayın ki, Türkiye’nin ve Türk halkının sorumluluğu AK Parti’nin omzundadır. Türkiye’yi bu karanlıktan çıkarmak için geleceğe bakmak gerek. Demokrasiyi derinleştirecek, hukuku güvenilir hale getirir, devleti şeffaf yapacak bir siyasi ortamı yine AK Parti yapacaktır.”

ERDOĞAN: 15 TEMMUZ ÖNCESİ GİBİ DAVRANAMAYIZ, BAŞTA BEN...

AK Parti Genel Merkezi'ndeki törene video konferansla katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise "Bu parti 15 yıllık bir parti olabilir. Ama bu partinin davası bin 500 yıllık kadim bir davadır. AK Parti'yi var eden ve yaşatan ruh İstanbul'un fethinin ruhudur. Artık 15 Temmuz öncesi gibi davranamayız. Hiçbirimiz davranamayız. En başta cumhurbaşkanı olarak ben davranamam. Aynı şekilde, Türkiye'nin son 14 yılının sorumluğunu üstlenmiş iktidar partisi olarak, AK Parti böyle davranamaz. Muhalefet partilerinin de aynı anlayışta olduğuna bu süreçte şahit oldum, inanıyorum. Sivil toplum kuruluşlarının, medyanın, meslek örgütlerinin, farklı meşreplerin, ekollerin temsilcisi tüm grupların da aynı anlayışta olduğunu ümit ediyorum." diye konuştu. (HABER MERKEZİ)