Figen Yüksekdağ: Üçü bir arada gidecek

HDP Eşgenel Başkanı Figen Yüksekdağ, Cumhurbaşkını Tayyip Erdoğan'ın çağrısıyla biraraya gelen AK Parti, CHP ve MHP liderleri için "Üçü bir arada gidecek" dedi. Darbe ve OHAL karşıtı mitingin ardından DBP Ağrı İl Eş Başkanı Kutbettin Aslan gözaltına alındı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - HDP ve DBP, darbe girişimi ve OHAL yönetimine karşı Ağrı'da miting yaptı. 'Darbelere, OHAL’e, Tecrite karşı demokratik direniş’ mitingine HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, DBP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel ve Demokratik Toplum Kongresi üyesi Hatip Dicle iye HDP Ağrı milletvekilleri katıldı.

Mitingde konuşma yapan Yüksekdağa, CHP ve MHP'nin, cumhurbaşkanlığında  AK Parti ile birlikte bulunması hakkında şu yorumda bulundu:

"Sarayın eteğinde, sarayın çevresinde, kendi kendilerine çalıp oynadılar, yazıp bozdular. Türkiye halklarına şerden ve kaostan başka hiçbir şey getiremeyen AKP saray iktidarı, bu zamana kadar açtığı belaları yeterli görmemiş ki, bugün üçlü bir bela organizasyonu oluşturdular. Üçü sırtlarını saraya yaslayarak, iktidar ve Türkiye’de siyasi rant paylaşımı peşine düştüler. Ve bunlar, 6 milyon yurttaşımızın iradesini hiçe sayarak yapıyorlar.

'İKTİDAR ÇATIR ÇATIR DAĞILACAK'

Darbeye karşı demokrasi şöleni adı altında, üç partiyi yedek lastik olarak etrafında toplayıp, kendi iktidarını pekiştirdiğini sanabilir. Ama AKP saray iktidarı da, çatır çatır dağılacak ve onlarla beraber hepsi bir arada gidecek. Üçü bir arada gidecek. Üçü bir araya gelerek bugün bize zulüm edenler, bugün bizi yok saymayla, bugünün de tarihin dışına itmeye çalışanlar, kendileri tarihin çöplüğüne gidecekler. Dün dedik ki, sadece AKP saray iktidarı gidecek, ama Hatip Başkan dedi ya,’her şerde bir hayır vardır,’ mademki üçünüz bir araya geldiniz, topunuz birden gideceksiniz."

DBP Ağrı İl Eş Başkanı Kutbettin Aslan ise mitingde yaptığı konuşmadan sonra Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yakalanarak gözaltına alındı.

(DHA)